WD Purple = Surveillance

WD Purple: De slimme keuze voor bewaking

WD heeft naast RED, Blue en Green nu ook Purple schijven. Deze schijven zijn bedoelt voor DVR’s voor video surveillance. In feite is het een soort combinatie tussen RED (24×7, RAID, NAS) en Blue (7200RPM), en als je deze kleuren mengt krijg je uiteraard Purple.

De WD Purple schijven zijn uitgerust met AllFrame technologie en ATA streaming waardoor foutpixellering en video onderbrekingen sterk worden verminderd t.o.v. standaard desktop schijven. De WD Purple schijven kunnen met maximaal 8 schijven in een systeem gebruikt worden en kunnen tot 32 HD camera streams tegelijk aan.

Banner WD Surveillance

Belangrijkste voordelen van WD Purple

 • Gebouwd voor gebruik dag en nacht
 • AllFrame-technologie voor betere prestaties
 • Ontwikkeld voor maximaal 32 HD camera’s
 • Gefabriceerd voor compatibiliteit

WD Purple biedt betere prestaties dan de concurrentie

WDPurple_Surveillance_Email_NLD_07Wanneer WD Purple wordt getest in een zwaar belaste omgeving met 32 camera’s is te zien dat er een flinke toename is in voltooide opdrachten en schijfrendement.

Wilt u dus kunnen vertrouwen op uw camerabewakingssysteem dan is het geen gek idee om deze uit te rusten met schijven die specifiek voor dit doel ontwikkeld zijn.

Beste WD Purple via onze website.

Nieuwe Synology producten op CeBIT

Elk jaar vindt in Hannover de electronica beurs CeBIT plaats. Ook Synology is tot nu toe elk jaar van de partij. Dit jaar presenteren ze weer een aantal nieuwe producten:

RS18014xs+Synology RS18014xs+

Active-Active clustering oplossing

Geoptimaliseerde resources:
Twee rackstations delen een gemeenschappelijke storage pool

Continuïteit
Redundantie is ver doorgevoerd in het systeem en zorgt voor hogere uptime

High Availability
Als een van de servers uitvalt neemt de andere alle taken over.

Hoge capaciteit
Tot 900TB (180 schijven) met de RX1214sas uitbreidingsunit

DS414playSynology DS414play

De nieuwe 4bay versie van de DS214Play. 1080p realtime video transcoding, dual core CPU met floating point, 1GB RAM.
DTS wordt vooralsnog niet ondersteund door de transcoder. Lees hier hoe je dit kunt omzeilen.

DS214airSynology DS214air

NAS en router in één. Ingebouwde Wireless AC dualband module, dual core CPU met packet forwarding engine voor betere performance, 3 x gigabit LAN, compatible met 4G LTE USB dongle. De NAS kan ook als repeater ingezet worden.

EDS14Synology EDS14

Compacte NAS met dual LAN, speciaal voor industriële / embedded toepassingen. Lijkt op de achterkant van een monitor gemonteerd te kunnen worden. Opslag op SDXC UHS-I SD. Daarnaast kan er een externe schijf worden aangesloten. De EDS14 draait de volledige versie van DSM 5.0 in tegenstelling tot de USB Station waar deze toch een beetje op lijkt.

Overige producten

Op de Synology site is ook onderstaand rijtje nog te vinden. Dit lijkt echter niet helemaal te kloppen. De RS3614xs+ bestaat bijvoorbeeld al en is geen high density rack voor 2,5″ schijven, en de DS411slim moet waarschijnlijk de DS414slim zijn.

[UDPATE]: Synology bevestigt net bovenstaande vermoedens. De eerste in het rijtje heeft een andere modelnaam en is een rack die alleen geschikt is voor 2,5″ schijven. De DS411slim moet inderdaad de DS414slim zijn.

Nieuwe Synology producten

Wanneer de nieuwe modellen beschikbaar komen is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Synology.com

Synology DSM 5.0 nu beschikbaar voor iedereen

Vandaag heeft Synology versie 5.0 van Synology Disk Station Manager (DSM 5.0) vrijgegeven voor alle gebruikers. Updaten kan via het configuratiescherm van de NAS, of als de update zich daar niet aandient door DSM 5.0 via de website van Synology te downloaden.

intro_bg

Voldoen aan uw toekomstige opslagbehoefte

DiskStation Manager(DSM) is een intuïtief webgebaseerd besturingssysteem dat op elk DiskStation en RackStation kan draaien. Het is ontworpen om u te helpen uw gegevens te beheren: documenten, foto’s, muziek, video’s en alle andere belangrijke gegevens. Met DiskStation Manager gaat het om meer dan alleen het opslaan van gegevens. DSM biedt verschillende applicaties en diensten, die meer entertainment naar uw huis brengen alsook voor een betere productiviteit op het werk zorgen.

Workaround / fix voor DTS video op DS214Play

Schermafbeelding 2014-02-19 om 12.53.57De Synology DS214play (uiteraard te koop via onze webshop) bevat een speciale transcoding chip zodat deze realtime video kan omzetten naar formaten waar andere apparaten mee overweg kunnen, of naar een lagere bitrate zodat ook over een internetverbinding video gekeken kan worden. Nu blijkt in de praktijk alleen dat de Synology bij elke video met DTS audio een foutmelding geeft. Navraag bij Synology leert dat dit komt doordat ze geen licentie hebben voor het gebruik van DTS. Een licentie die ze heel graag zouden toevoegen, maar waar ze op dit moment simpelweg niet aan kunnen komen doordat de firma achter DTS liever licenties verkoopt voor mediaspelers dan voor NASsen (dan kunnen ze er meer verkopen).

Nu is er een gebruiker zo vriendelijk geweest om een script te schrijven die DTS audio streams in MKV’s kan omzetten naar een formaat waar de Synology wel mee overweg kan. Dit script kun je in de nacht draaien dmv. de taakplanner. Hij is uiteraard wel even zoet met het omzetten van de audio stream dus als je een grote collectie hebt kan het wel even duren. Bij mij deed hij ca 15 minuten over een film. Het script vervangt de bestaande MKV.

Installatie

Gebruik van dit script is uiteraard op eigen risico!

Download convert.sh via dit forum topic en download de laatste versie van ffmpeg-static hier.

Maak de map tools aan in je video share van de DS214play. Let op: allemaal kleine letters. Een ander pad kan ook maar dan moet je het pad ook aanpassen in het convert.sh script.

Kopieer convert.sh en ffmpeg.static.blabla.tar.gz naar deze tools map. Als je op een mac zit kun je de tar.gz uitpakken door te dubbelklikken. Op een windows PC kun je het beste even in Filestation naar het bestand bladeren en daar uitpakken (2 x).

Als resultaat heb je als het goed is een map tools met daarin drie bestanden:

 • convert.sh
 • ffmpeg
 • ffprobe

Log nu in op je DS214Play via SSH (als je niet weet hoe dit moet kijk dan hier) en tik het volgende in:

chmod +x /volume1/video/tools/convert.sh

Hiermee maak je het script uitvoerbaar.

Ga nu in DSM naar het configuratiescherm -> taakplanner en maak een ‘door de gebruiker gedefinieerd script’ taak aan die je elke dag ‘s nachts (of wanneer het je uitkomt) in de planning zet. Als script voer je in:

/volume1/video/tools/convert.sh /volume1/video > /volume1/video/tools/log-movies.txt

(zonder enters).

Schermafbeelding 2014-02-19 om 12.49.16

Als je het script handmatig wilt uitvoeren dan kun je uiteraard op de knop ‘uitvoeren’ klikken. Verder zal hij elke dag op de ingestelde tijd starten en converteren wat hij aan DTS bestanden tegenkomt.

In de map tools verschijnt na uitvoeren als het goed is een bestand met de naam log-movies.txt. Als je deze opent kun je zien hoe ver het script is. Bij de broncontrole van de NAS zie je als het goed is een proces met de naam ffmpeg.

Alle credits naar de maker van het script!

 

Synology DSM 5.0 presentatie online verschenen

Dankzij een tip van een van onze trouwe klanten vonden wij de taiwanese versie van de Synology DSM 5.0 presentatie online. DSM 5.0 zal in Nederland op 16 januari gepresenteerd worden.

11748426924_7555d5ccd8_bDe belangrijkste wijzigingen op een rijtje (zover Google translate helpt de presentatie te begrijpen):

 • Flat design. De user interface is aangepast naar een plattere weergave.
 • Nieuw startmenu (paginagroot, vergelijkbaar met Launchpad van Apple
 • Synology DSM 5.0 gadgets in taakbalkDe gadgets rechtsonder zijn naar de taakbalk verplaatst en kunnen als een soort widgets vergroot worden.
 • Quickconnect is uitgebreid met Quickconnect.to urls als vervanging/toevoeging op de DDNS service.
 • Bestanden delen met Facebook / Google+ connecties.
 • Texteditor binnen DSM voor het bewerken van tekstbestanden.
 • Cloudstation synchronisatie van NAS naar NAS.
 • De Cloudstation client op de PC/Mac kan nu met meerdere Synology’s synchroniseren.
 • Synology DSM 5.0 Cloudstation client synchronisatie met meerdere Synology'sCloud Sync functie voor het synchroniseren van bestanden naar Dropbox, Google Drive of Baidu.
 • Video’s uploaden naar Youtube vanuit Photo Station.
 • Chromecast ondersteuning vanuit Audio Station en Video Station.
 • DS Video app voor Samsung smart TV’s.
 • DS Video ondersteund nu ook offline weergave van video’s.
 • Central Management System om meerdere Synology’s tegelijk te beheren.
 • Scale Out: Meerdere Synology’s combineren tot één groter systeem om zowel storage als processing power te vergroten. Tevens Load Balancing.
 • Synology DSM 5.0 Scale OutSnapshot manager.
 • 3 x zo hoge SSD snelheid.
 • iSCSI prestaties verbeterd.
 • Geheugen compressie.
 • Nieuwe interface Audio Station met ondersteuning voor lyrics.
 • Nieuwe interface voor Video Station met betere ondersteuning voor hardware transcoding voor de DS214Play (?)
 • Verbetering omgang met bad sectors en schijfuitval.

DSM 5.0 BETA zal eind januari beschikbaar komen voor eindgebruikers.

De volledige presentatie (foto’s) bekijken:

 

Drobo Transporter (Sync): werking

slider-panel1-sync-BG1

Met de Drobo Transporter serie kun je eenvoudig een private cloud aanmaken. Het idee van Dropbox maar dan in eigen beheer.

Schermafbeelding 2013-12-09 om 17.19.57

Het systeem is zeer flexibel. Je maakt een account aan op de website en koppelt vervolgens één of meerdere transporters aan dat account. Daarnaast installeer je de bijbehorende software op je Mac, PC, smartphone of tablet en je bent up and running.

Apps

Op de PC of Mac wordt een aparte Transporter map aangemaakt waar je data in kwijt kunt.

Transporter map

Als je hier een map in aanmaakt wordt deze automatisch naar je Transporter(s) gesynchroniseerd. Je kunt deze map vervolgens ook weer met andere mensen delen.

Schermafbeelding 2013-12-09 om 16.55.50

Schermafbeelding 2013-12-09 om 16.55.59

Vervolgens wordt je naar de website doorgestuurd om mensen uit te nodigen. Dit kunnen mensen zijn met een account, maar ook mensen zonder account. Om bij de bestanden te kunnen moeten deze mensen logischerwijs wel een account aanmaken.

Schermafbeelding 2013-12-09 om 16.56.22

Het grappige is dat als de ontvanger ook een Transporter heeft, dat de gedeelde map daar na accepteren ook automatisch op verschijnt.

Het is ook mogelijk om losse bestanden te delen met behulp van een link.

Schermafbeelding 2013-12-09 om 17.00.28

Schermafbeelding 2013-12-09 om 17.00.38

De link die dit oplevert verwijst alleen naar dit specifieke bestand. Jammer is wel dat je om dit ene bestand te kunnen downloaden ook een account moet aanmaken en de app moet installeren. Voor eenmalig delen van een bestand is dit dus niet erg praktisch.

Voor het delen van bestanden voor bijvoorbeeld projecten binnen een bedrijf, of met een groep vrienden, of simpelweg alleen voor jezelf op meerdere apparaten, is dit een hele leuke oplossing. Het instellen is kinderlijk eenvoudig en er is niets van portforwarding of ander technisch gedoe nodig om ‘t aan het werk te krijgen. Het enige nadeel dat ik kon ontdekken is dat voor het eenvoudig delen van een bestandje toch bij de ontvanger ook de app geïnstalleerd moet worden.

Wat een heel leuke extra feature is dat je ook bepaalde systeemmappen naar de Transporter kunt synchroniseren. Op die manier kun je dan ook die mappen op meerdere PC’s (of Mac’s) gelijk houden.

Transporter sync desktop

Drobo Transporter bestellen:

Drobo Transporter Private Cloud

Drobo Transporter

Nieuw binnen: De Drobo Transporter. Drobo is bekend van hun flexibele opslag oplossingen biedt nu ook deze personal cloud oplossing aan.

Met de transporter kan dus een oplossing gecreëerd worden  die vergelijkbaar is met Dropbox, maar dan uiteraard volledig in eigen beheer. U voegt een 2,5″ HDD toe aan de transporter, sluit hem aan op uw netwerk, en in enkele simpele stappen stelt u de verschillende PC’s, Mac’s en/of smartphones en tablets in en is uw data op alle apparaten beschikbaar en wordt deze automatisch gesynchroniseerd.

Doordat een Drobo Transporter alleen een eenmalige aanschafprijs heeft en veel opslag biedt is deze oplossing op termijn behoorlijk goedkoper dan bijvoorbeeld Dropbox.

Direct bestellen

Klik lees verder voor een video.

Lees verder

Plex Media Server voor Synology DS214play

Plex Media Sever op DS214play

De Plex Media Server is vooralsnog niet officieel beschikbaar voor de Synology DS214play via Synology Package Center. Dat is natuurlijk erg jammer, aangezien de DS214play juist gekocht wordt voor media toepassingen.

Gelukkig heeft Synology een grote hoeveelheid fanatiekelingen onder haar klanten, en is er inmiddels ook iemand die een package heeft gemaakt voor Plex Media Server voor Synology DS214Play. De enige beperking is dat voor het transcoden (bij streamen naar een iPhone bijvoorbeeld) nog geen gebruik gemaakt wordt van de aanwezige hardware transcoder maar van de standaard CPU. Hierdoor werkt dat aspect nog niet lekker.

Gebruik is uiteraard 100% voor eigen risico.

Download hier of hier.

 

The Little Black Box: Mediaspeler met XBMC

The Little Black Box

The Little Black Box is een mediaspeler welke voorzien is van XBMC. Niet zoals bij vele anderen op basis van Android, maar op basis van Linux.

Voor velen is XBMC zonder twijfel de beste mediacenter software die er is. Deze software gaat dan ook al weer even mee en biedt vele mogelijkheden waaronder media scraping (het ophalen van informatie over video’s vanaf internet zoals hoesafbeelding, omschrijving, IMDB beoordeling etc.).

Ook Airplay is mogelijk met XBMC. XBMC is ook volledig naar de wens van de gebruiker aan te passen dmv. de vele beschikbare plugins.

Lees verder