Bescherm je Synology NAS

Synology weet als geen ander hoe belangrijk je gegevens zijn. Denk hierbij aan je belangrijke (zakelijke) documenten of misschien toch belangrijke camera beelden die je graag bewaard. Synology heeft verschillende stappen en toepassingen die ervoor zorgen dat juist deze gegevens veilig bewaard kunnen blijven. Hieronder 5 eenvoudige manieren om je NAS te beschermen.

  1. Wijzig je wachtwoord

Sterke wachtwoorden bevatten ten minste 10 letters (kleine letters en hoofdletters), cijfers en speciale tekens. Vermijd veelgebruikte wachtwoorden of voor de hand liggende woorden, omdat deze kwetsbaar zijn voor brute-force-aanvallen. Hergebruik nooit wachtwoorden. Dit vermindert het aantal diensten dat mogelijk getroffen wordt door een wachtwoordenlek. Controleer of je inloggegevens gelekt zijn met vertrouwde monitoringdiensten.
Overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder zoals C2 Password om het beheer van inloggegevens te vereenvoudigen en in seconden unieke, sterke wachtwoorden te maken.

  1. Schakel Auto Block en Account Protection in in DSM

Auto Block beschermt je NAS door automatisch IP-adressen te blokkeren die een bepaald aantal mislukte inlogpogingen doen. Ondertussen vergrendelt Account Protection je DSM-account als het een bepaald aantal mislukte inlogpogingen registreert. Beide instellingen zijn in te schakelen in het DSM-configuratiescherm.

  1. Schakel SSH/telnet uit wanneer deze niet in gebruik is

SSH en telnet kunnen kwaadwillenden toegang geven tot uw systeem als ze uw wachtwoord verkrijgen. Schakel SSH/telnet uit als je deze service niet gebruikt. Als het absoluut nodig is, zorg er dan voor dat je een sterk wachtwoord instelt en wijzig de standaard SSH-poort (22) voor extra onduidelijkheid.

  1. Schakel ongebruikte services uit

Aanvullende services en geïnstalleerde pakketten (vooral van derden) vergroten het oppervlak voor mogelijke aanvallen. Voer regelmatig audits uit op deze services, pakketten, containers en VM’s die niet meer in gebruik zijn en schakel deze uit of verwijder ze.

  1. Upgrade naar DSM 7.0

DSM 7.0 brengt verschillende verbeteringen op het gebied van beveiliging. Één daarvan is de Secure SignIn-app, waarmee je met handige tweefactorauthenticatie kunt aanmelden bij uw Synology NAS. DSM 7.0 ondersteunt ook FIDO2-compatibele hardwarebeveiligingssleutels voor maximale beveiliging.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.