Update harde schijf prijzen

Door de overstromingen in Thailand is er een enorme run op de bestaande voorraad harde schijven ontstaan. Deze enorme vraagt heeft een prijsstijging tot gevolg gehad die zijn weerga niet kent. In sommige gevallen zijn onze inkoopprijzen letterlijk verdubbeld, en dat is dan al voor zover we überhaupt schijven in kunnen kopen, want bij de meeste leveranciers kan men er nog maar 10 schijven per type bestellen.

Dit heeft uiteraard gevolgen voor de prijzen op onze website. We hebben noodgedwongen de prijzen flink moeten verhogen. Daarnaast is het niet meer mogelijk om harde schijven die niet op voorraad zijn te bestellen.

De verwachting vanuit de markt is dat dit nog zeker dit hele kwartaal gaat duren met een nasleep tot ruim in het nieuwe jaar.

We hopen uiteraard op uw begrip voor de situatie.

2 gedachten over “Update harde schijf prijzen”

  1. Meer dan verdubbeld? En de rest zul je bedoelen. Ik zie prijzen van € 500 voor een disk van 2 TB op internet. Zo’n disk koste in september nog ongeveer 70-80. Ridicuul. Zeker als het voorraaddiks zijn.. Hoeveel winst maken jullie daar wel niet op!

  2. De 2TB schijf die bij ons in oktober 79 euro kost kost nu 139 euro bij ons. Geen idee waar die 500 euro vandaan komt. De marge uitgedrukt in procenten is momenteel lager dan in oktober, want onze inkoop is ook veel hoger.
    Het mag dan grotendeels gaan om schijven die al voor de overstroming geproduceerd zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze toen al in ons magazijn lagen. Op distributie niveau zijn de schijven veel duurder geworden, en daar zijn wij dan weer afhankelijk van.
    Overigens is het bericht hierboven van 21 oktober, dus inmiddels anderhalve maand oud.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.