Western Digital start de eerste overstroomde fabriek in Thailand weer op

Zoals we al eerder meldden staan een hoop fabrieken van harde schijven en van de componenten in Thailand, en dientengevolge onder water. Dit heeft gezorgd voor een enorme schaarste, en daardoor een gigantische prijsstijging van harde schijven.

Western Digital heeft inmiddels de eerste fabriek weer weten te herstellen en heeft de productie op 30 November weer gestart. Het probleem blijft echter dat deze fabriek slechts één schakel in het productieproces is, en dat een aantal onderdelen nog niet geproduceerd kan worden. De verwachting is dat de fabricage van een aantal onderdelen pas weer in Maart op gang gaat komen. Echt veel invloed op de schijf markt zal deze heropening dan ook niet hebben. Western Digital verwacht dit jaar nog steeds minimaal 50 miljoen harde schijven minder dan de vraag te kunnen produceren.

Via TechCrunch.com

1 gedachte over “Western Digital start de eerste overstroomde fabriek in Thailand weer op”

  1. Ja een hoop bedrijven die zwaar zijn getroffen door de heftige regen, gelukkig is de mousson nu voorbij en kan het normale leven weer hervat worden. De financiele schade is niet te overzien.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.