QNAP firmware V3.5 lost OS X Lion probleem op en maakt delen via internet makkelijker

Ook QNAP gebruikers die hun Mac van OS X Lion hadden voorzien kwamen voor de onaangename verrassing te staan dat de NAS niet meer via AFP te gebruiken was en dat TimeMachine niet meer werkte.

In QNAP firmware v3.5 is dit probleem opgelost door Netatalk 2.2 te integreren in de firmware. Hierdoor kunnen Mac gebruikers met OS X Lion weer gewoon 100% gebruik maken van alle functies van QNAP.

Naast deze zeer noodzakelijke verbetering heeft QNAP nog een heel aantal andere leuke verbeteringen in de firmware aangebracht. De meeste gebruikers zullen de integratie van MyCloudNAS erg leuk vinden. Hierdoor kun je zonder poorten te forwarden in je router toch bij je NAS komen. Dit doe je dan door in de NAS aan te geven welke services je op die manier wilt publiceren, en dan vervolgens naar mycloudnas.com te gaan en in te loggen.

Ook is er nu een virus scanner aanwezig in de NAS firmware. Hoewel het scannen van virussen natuurlijk eigenlijk een taak is voor de client PC’s is dit toch een mooie extra feature die infecties kan voorkomen.

Verdere nieuwe features:

Download de laatste firmware via QNAP.com of installeer de update dmv. de update functie in de NAS.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.