Synology DSM 3.2 is beschikbaar

Zojuist is Synology DSM 3.2 beschikbaar gekomen. Ga in DSM naar “Configuratiescherm” -> “DSM Bijwerken” en klik op controleren voor nieuwe versie om de installatie te beginnen.

Mocht je nog een versie van DSM hebben die geen automatische update ondersteunt, dan is DSM 3.2 ook hier te downloaden.

Klik hier voor een compleet overzicht van de nieuwe functies.

13 gedachten over “Synology DSM 3.2 is beschikbaar”

 1. Ik heb sinds deze versie (ook de beta) problemen met een paar shares. Ik krijg namelijk de volgende melding

  Something wrong with the volume’s CNID DB, using temporary CNID DB instead.Check server messages for details. Switching to read-only mode.

  Ik heb wel iets op internet kunnen vinden dat meer mensen er last van hebben maar geen duidelijke oplossing… En ik wil graag weer kunnen schrijven in deze folders.

  Iemand een idee?

 2. @D.Vogel: bij de beta zat zo’n mooie knop onderin DSM om bugs te melden bij Synology 😉 Dat is natuurlijk feitelijk het hele nut van een beta release. Misschien even een ticket aanmaken op Synology.com om dit door te geven. Ze kunnen je dan vast ook wel aan een oplossing hiervoor helpen.

 3. die knop… tja. Dat klopt wel. 😉 Maar er waren meer bug dus al bekend waren. Zijn nu opgelost.

  Wel moet ik zeggen dat ik nu wel kan schrijven nadat ik de optie “optimize CIFS database operations” heb aangezet.. even afwachten of het blijft werken.

 4. Wat is Synology populair!? Want downloaden van DSM 3.2 lukt nauwelijks. Pas bij de 3e poging krijg ik geen foutmelding dat het adres niet bereikbaar is. Nu is hij wel aan het downloaden, maar geeft hij aan dat hij voor 172 MB nog 4 uur nodig heeft. Dat is wel heel langzaam (en ik heb een gewone 20 Mbs glasvezelverbinding).

 5. Vandaag mijn nieuwe DS111 ontvangen en kon dus gelijk de nieuwe FW er op zetten. Installatie ging zonder problemen, wat niet zo gek is op een nieuwe systeem. Ook SABnzbd+ laat zich zonder problemen installaren. Er zitten een aantal nuttige nieuwe functies in versie 3.2 dus de installatie is een aanrader.

 6. Heb net me ds211j geupdate maar krijg nou sabnzb niet geopend moet ik die opnieuw installeren of zo ?

 7. Filoor, misschien moet hij bepaalde indexen aanmaken… Heb je gekeken bij de CPU en RAM belasting? Hoe hoog staat dan?

  Ik heb sabnzb niet opnieuw moeten installeren en bleef gewoon werken. Staat hij in de package manager wel gestart?

 8. @Filoor: Hangt er vanaf hoe je hem geinstalleerd hebt. Als je afhankelijk bent van een /opt directory dan kan het wel kloppen dat hij nu niet werkt. Dan moet je eerst met ln -s /volume1/optware /opt (of iets vergelijkbaars, ik weet de mapnamen niet exact) weer een symbolic link naar /opt maken.

 9. @Filoor: Als je inlogt in DSM zie je rechtsboven waarschijnlijk een klein blauw vierkant icoontje. Als je daar op klikt kun je zien dat/of hij bezig is met de foto’s aanpassen voor Photostation. Dit proces kun je eventueel tot 6 uur uitstellen. Dan kun je dus even de performance vergelijken zonder dat dit proces loopt.

 10. soms ziet tie ze wel dat ik ze heb geïnstalleerd en soms zie ik ze der niet tussen bij package dan is die lijst leeg maar staat sabnzb nog wel tussen mijn start dus bij mijn programmas en kwa dat indexen hoe moet ik dat verhelpen bedankt voor je reactie

 11. @Filoor: Een komma of punt hier en daar maakt je verhaal waarschijnlijk een stuk begrijpelijker ;). Dat indexen hoef je niet te verhelpen, dat doet hij eenmalig.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.