Synology DSM 4.0 update icm. SabNZBd, CouchPotato, Sick Beard en Headphones

Voor gebruikers van allerlei addons voor Synology die door derden zijn ontwikkeld is een firmware update altijd spannend. Werkt alles na de update nog gewoon? Inmiddels hebben we hier de proef op de som genomen, en jawel, alles werkt nog gewoon. Op onze Synology draaien onder andere de packages van Zebulon, geïnstalleerd via de package source van Zebulon. Na de updgrade naar DSM 4.0 draaiden deze packages vrolijk door. Ook de andere pakketten lijken nog gewoon te werken.

In DSM 4.0 heeft Synology ook een aantal features uit de standaard installatie gehaald en als package beschikbaar gesteld. Dit zijn onder andere Audio Station, de Media Server, Photo Station etc. Bij een upgrade vanaf DSM 3.x geldt dat de services die je ingeschakeld had staan ook als package mee geïnstalleerd worden.

17 gedachten over “Synology DSM 4.0 update icm. SabNZBd, CouchPotato, Sick Beard en Headphones”

 1. Helaas is de update icm met sabnzb bij mij niet goed gegaan.
  Sabnzb draaide nog wel alleen kon niets downloaden.
  Alles verwijderd en wil de source weer toevoegen, krijg nu de melding locatie niet gevonden?
  Kan dus geen package meer toevoegen. Ook zelfs geen packages van Synology zelf.
  Dan krijg ik de melding verbinding mislukt controleer netwerk instellingen.
  Terwijl verder alles goed draait.
  Iemand misschien hiervoor een oplossing?

 2. @Frans, ik heb net een nzb via SabnzbdX (Mac tray appje) in Sabnzbd gegooid en toen ging hij niet downloaden. Er gebeurde helemaal niets. Daar schrok ik wel even van, want ik had voor dit artikel alleen maar getest of ze bleven draaien en niet of ze ook echt gingen downloaden (wie verwacht nou zoiets). Daarna heb ik dezelfde NZB via de web-interface geupload en toen deed hij het wel gewoon. Toen nogmaals een andere nzb via Sabnzbdx toegevoegd en toen deed die het ook gewoon.

 3. Via de webinterface lukte mij het niet, mac tray appje heb ik niet geinstalleerd, wel via nzbdrop en dat ging prima.
  Nu helaas sabnzb verwijderd en kan het ook niet meer toevoegen.
  Lees dat er wel meer problemen zijn met package center en dsm 4.0
  Vanavond maar even wat proberen met de firewall.
  Mocht je nog een tip hebben?? Let me know.. thanks

 4. de update naar 4.0 beta was alles nog perfect, SB, CP, Sabnzb en Headphones werkten allemaal nog, helaas naar de de dsm 4.0 zijn SB en Headphones niet meer op te starten. Hopen dat er snel een oplossing komt.

  Mijn advies: als je ze wilt blijven gebruiken… nog even wachten!

 5. Mijn NAS kon op een of andere manier mijn externe ip adres niet meer vinden.
  Router opnieuw ingesteld + firewall regels en toen kon ik weer sources toevoegen.
  Sabnzb werkt dus ook weer naar behoren.
  Wellicht kan je dat ook eens proberen.

 6. Iemand inmiddels al wat meer ervaringen met Sabnzbd en Sickbeard op DSM 4.0? Ben bang dat als ik update alles niet meer werkt, heb nu juist alles wel werkend.
  Bedankt alvast!

 7. Helaas na updaten van 4.0beta naar officiele 4.0 zijn al mijn packages verloren gegaan…weg squeezebox server / sickbeard/couchpatato/sabnzb… ik heb wat te doen!

 8. Heb hem inmiddels ook geupdate van 3.2 naar 4.0. Geen problemen met Sickbeard en Sabnzbd.
  @ALK Bedankt man!

 9. Sabnzbd 6.9 pakt de nzb uit de gescande dir nog wel op, maar download niet. IK kan via de standaard interne port ook niet bij de webinterface.

 10. Hebben jullie al naar de hotfix geupdate? Er scheen iets met de firewall aan de hand te zijn.

 11. Heb gisteren geupdate naar DSM 4.0. Sindsdien wil sabnzbd niets meer downloaden. Krijg een ‘onbruikbare NZB’-error. Ik heb gekeken naar de gebruikersrechten in DSM 4.0 en de hele gebruiker sabnzbd is verdwenen en kan ‘m ook niet toevoegen. Zelfs niet na deinstalleren van de sabnzbd-package.

  Ik ben echt niet te spreken over DSM 4.0 dusver. Het openen van vensters zoals configuratiescherm duurt verschrikkelijk lang, en direct na de update wilde hij het ‘snel aan de slag’ venter laten zien, wat een halve dag duurde voordat het eindelijk verscheen. Heel jammer allemaal. Alles werkte prima onder DSM 3.2 en nu is alles naar de klote.

  Iemand ideeën?

 12. @Daan van den Bergh welke SabNZB versie had je draaien op DSM 3.2? Welke Synology heb je? De update bij mij van 3.2-1955 naar 4.0 geen zonder al te veel problemen. Had SabNZB 0.5.4 nog draaien, die gedeinstalleerd en de laatste versie geïnstalleerd. Alles werkt meteen naar behoren. Let ook op dat je Version: DSM 4.0-2198 hebt geïnstalleerd… geen oplossing? Dan hoor ik dat wel…

 13. Alleen heel jammer dat sommige packages niet meer draaien op de 412, 1512 etc.
  Nieuwe processor en python wil niet meer installeren.

  Iemand een suggestie?

 14. ik heb een ik heb mijn ds209 opnieuw van disken voorzien en de laatste 4.0 dsm van 16-april-2012.
  ik heb packages geinstallerd in deze volgorde, 1.baseutils, 2.compressutils, 3.puthon utils, 4.puthon2.6.6.4, 4.sabnzb+0.69 en alles werkt, nu installeer ik sickbeard en krijg ik de volgende melding van de dsm packet center “”kon de pakket service nieu uitvoeren.” iemand enig idee waarom het niet wil werket, heb al meerdere malen alles verwijderd en opnieuw geinstalleerd ??

 15. Na installatie van DSM 4.0 indexeert de Synology niet meer automatisch mediabestanden. In mijn mediaspeler ziet hij de nieuwe mediabestanden pas nadat ik handmatig indexeer. Lastig.. Weet iemand een oplossing?

 16. “Martin on 10 mei 2012 at 20:13 said:

  Na installatie van DSM 4.0 indexeert de Synology niet meer automatisch mediabestanden. In mijn mediaspeler ziet hij de nieuwe mediabestanden pas nadat ik handmatig indexeer. Lastig.. Weet iemand een oplossing?”

  Weet iemand voor de vraag van Martin al een oplossing? want steeds handmatig indexeren is niet alleen lastig en duurt bij mij ook tijden om alle audio en vooral foto’s (duizenden) te indexeren. Of kun je ook iets uitschakelen voor het indexeren? Ik hoor/lees het graag alvast bedankt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.