Synology fixt OS X Lion support voor de x07 serie

Sinds Apple met OS X Lion scherpere eisen stelt aan de beveiliging van het AFP protocol, zitten veel gebruikers van NAS systemen met een probleem omdat de AFP versie op de NAS niet voldoet aan de nieuwe eisen. Synology lost dat op in DSM 3.2, die op het moment alleen nog als beta te downloaden is. DSM 3.2 komt echter niet uit voor de x07* serie van Synology, dus dan zouden die gebruikers buiten de boot vallen.

Na enig aandringen door gebruikers heeft Synology nu firmware DSM 3.1-1632 uitgebracht voor de x07 serie, waarin dit specifieke probleem is opgelost.

Download de nieuwe firmware hier.

* x07: RS407, CS407, CS407e, DS207+, DS207, DS107+, DS107, DS107e

3 gedachten over “Synology fixt OS X Lion support voor de x07 serie”

  1. Netjes van Syno. De beta draait trouwens probleemloos op een DS-410. Sowieso bleef de NAS bereikbaar met SMB, alleen AFP ging ‘mis’ met Lion.

    Vraag is wel hoe lang Synology updates blijft leveren voor apparaten die end-of-life zijn qua verkoop maar nog lang niet end-of-life qua gebruik. Het lijkt mij dat dit minimaal 5 jaar moet zijn en eigenlijk veel langer, zeg 10 jaar.

  2. Voor computer apparatuur geldt in de meeste gevallen een “economische levensduur” van 3 jaar. In dit specifieke geval is het ook niet dat er een bug in zat die gefixt moest worden, maar Apple paste op eigen houtje de eisen aan zonder rekening te houden met bestaande apparatuur. Ik denk dat Synology in dit geval op geen enkele manier verplicht is om dit nieuw ontstane probleem op te lossen.
    Het was overigens ook op te lossen door in Lion via terminal een instelling te veranderen. AFP werkte dan weer op de oude manier, alleen Time Machine werkte dan nog niet, maar toen de x07 serie verkocht werd was Time Machine ook nog geen onderdeel van de standaard firmware, dus dan lijkt Synology mij ook niet verplicht dit weer werkend te maken.
    Ik denk in ieder geval dat ze hiermee veel mensen blij hebben gemaakt, en daar gaat het toch om 🙂

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.