Plex Media Server voor Synology met Intel CPU

Plex is een van de mooiere media center pakketten voor PC en Mac. Daarnaast is er ook een versie voor iOS en Android beschikbaar, waardoor je dus je portable device ook in een mediacenter kunt omtoveren.

Daarnaast heb je ook nog zoiets als de Plex Media Server. Dat is een stukje software die draait op je PC, Mac, of -jawel- je Synology NAS. Deze server zorgt voor het verzamelen van Metadata zoals hoesafbeeldingen, samenvattingen en beoordelingen, en houdt ook nog bij welke video’s je gezien hebt en welke niet, zodat dat tussen al je apparaten gesynchroniseerd wordt. Daarnaast kan de server ook video’s transcoden. Als je voldoende CPU power hebt wordt een 720p mkv realtime omgezet naar een formaat dat vlekkeloos afspeelt op je iPad. Hiervoor heb je wel minimaal een 1.6GHz CPU nodig, en zelfs dan werkt het (helaas op mijn DS1010+) niet altijd vlekkeloos, maar goed het is een begin. Je kunt in de iPad app zelfs aangeven welke kwaliteit hij moet transcoden. Hierdoor kun je zelfs over internet streamen.

Zoals hierboven al genoemd is er een versie van Plex Media Server voor Synology. Gemaakt door Plex zelf, dus uiteraard goede ondersteuning en updates. Je kunt de Media Server hier downloaden. Simpelweg installeren via Package Center. Let wel: de package is alleen geschikt voor Synology’s met Intel CPU.

De iPad app vind je hier en de Android app hier.

Installeren van Plex kan ook op je Apple TV 2 (met Jailbreak). Zie deze link.

Iets wat ik nog niet getest heb maar wel heel nieuwsgierig naar ben: Zou de Plex Android app ook werken op de AC Ryan Veolo? Hopelijk kan ik daar op korte termijn duidelijkheid over verschaffen. Update: De Veolo heeft geen app market, waardoor je Plex niet officieel kunt kopen voor je Veolo. Toch kan ik uit zeer betrouwbare bron vermelden dat het wel werkt met een “alternatieve” versie van Plex voor Android. Nu maar hopen dat AC Ryan de toegang tot de Android Market gaat regelen.

Voor screenshots klik

Plex Media Server in de browser

iPad screenshots:

Desktop versie

10 gedachten over “Plex Media Server voor Synology met Intel CPU”

 1. Toen ik dit las werd ik enthousiast en heb de pkg gelijk gedownload.
  Daarna direct geprobeerd te installeren op mijn DS212+, maar helaas……
  Deze Plex server werkt alleen op Synology systemen met een intel processor… Bummer!

 2. Ik heb een ds411+2 en ik heb de package geinstalleerd via package center.
  Toch werkt plex niet; de installatie geeft errors in het log, en als ik naar het adres ga http://nas:32400/manage/index.html dan krijg ik 404 not found.

  Weet iemand waar ik meer info kan vinden?
  Bij Plex en bij Synology vind ik geen info over installatie troubleshooting…

 3. haha, ik ben nu, na exact dezelfde pagina gelezen te hebben (hail Google) versie 0.9.6.143 aan het uploaden naar m’n Syno, om te updaten…

  #fingerscrossed

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.