Onderneem nu actie om uw QNAP NAS te beveiligen

In een reactie op de laatste berichtgeving komt QNAP nu met de nieuwste versie van Malware remover. Deze nieuwste versie dient snel geïnstalleerd te worden vanwege de verschillende Randsomeware aanvallen als Qlocker en eCh0raix. Met deze Randsomeware aanvallen proberen ze bij de versleutelde gegevens te komen op de QNAP NAS waarbij ze later om losgeld vragen.

Malware remover zal meerdere beveiligingsscans uitvoeren op uw QNAP NAS. Daarnaast dienen Multimedia Console, Media Streaming Add-on en Hybrid Backup Sync-apps ook bijgewerkt te worden naar de nieuwste beschikbare versie. QNAP hoopt hiermee de QNAP NAS verder te beschermen tegen Ransomeware aanvallen. Daarnaast werkt QNAP dringend aan een oplossing om de malware van geïnfecteerde apparaten te kunnen verwijderen.

QNAP heeft de bijgewerkte versie van Malware Remover uitgebracht voor besturingssystemen zoals QTS en QuTS hero om deze aanvallen aan te pakken. Als gebruikersgegevens zijn geïnfecteerd en gecodeerd mag de NAS niet worden uitgeschakeld. Gebruikers moeten onmiddellijk een malwarescan uitvoeren met de nieuwste versie van Malware Remover en vervolgens contact opnemen met de technische ondersteuning van QNAP op https://service.qnap.com/

Voor de niet getroffen gebruikers wordt aanbevolen om onmiddellijk de nieuwste versie van Malware Remover te installeren en als voorzorgsmaatregel een malwarescan uit te voeren. Alle gebruikers moeten hun wachtwoorden bijwerken naar sterkere, en de Multimedia Console, Media Streaming Add-on en Hybrid Backup Sync-apps moeten worden bijgewerkt naar de nieuwste beschikbare versies. Bovendien wordt gebruikers geadviseerd om de standaard netwerkpoort 8080 te wijzigen. Stappen om de bewerking uit te voeren zijn te vinden in de best practice voor informatiebeveiliging die wordt aangeboden door QNAP (https://qnap.to/3daz2n).

Er moet een back-up worden gemaakt van de gegevens die op de NAS zijn opgeslagen, of er moet opnieuw een back-up van worden gemaakt met behulp van de 3-2-1-back-upregel, om de gegevensintegriteit en veiligheid verder te waarborgen. Raadpleeg voor details het QNAP-beveiligingsadvies QSA-21-11 (https://qnap.to/3eq7hy ) en QSA-21-13 (https://qnap.to/3dygse).

QNAP Product Security Incident Response Team (PSIRT) bewaakt constant de nieuwste informatie om up-to-date informatie en software-updates te leveren, waardoor gegevensbeveiliging voor gebruikers wordt gegarandeerd. Door samen te werken tegen cyberdreigingen, maken we internet voor iedereen veiliger.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.