Installatie en configuratie Headphones op Synology NAS

Headphones is een programma vergelijkbaar met Sick Beard, maar dan voor muziek. Je voegt een artiest toe aan je ‘wishlist’ en vanaf dan worden alle nieuwe albums van die artiest automatisch via SABnzbd gedownload. Ook bestaande albums kun je op deze manier eenvoudig downloaden.

Lees de volledige installatie handleiding na de break.

Voor deze handleiding maak ik gebruik van DSM 3.2 beta op een DS210j, met SABnzbd al geinstalleerd volgens deze handleiding.

Voorbereiding

Zorg dat je SABnzbd geïnstalleerd hebt. Liefst volgens deze procedure.

Maak in SABnzbd een categorie aan met de naam “headphones” en als map “./Headphones”:

Maak even zelf de map “downloads/complete/Headphones” aan ivm. rechten. Gewoon via verkenner of finder of de bestandsbrowser in DSM dus.

Meer details over het aanmaken van een categorie vind je in de SABnzbd installatie handleiding.

Downloaden van benodigde onderdelen

Download de laatste Headphones spk hier.

Installatie

Als het goed is heb je bij de installatie van SabNZBd de repository (pakketbron) van Synocommunity toegevoegd. In dat geval kun je de Headphones package rechtstreeks vanuit Package center downloaden en installeren. Zo niet, voeg dan alsnog deze pakketbron even toe volgens deze handleiding. Uiteraard na installatie even op uitvoeren klikken.

Daarna open je Headphones door op het icoon in het menu of op de link in pakketbeheer te klikken.

Het resultaat is een wat kaal ogende interface met een “Click here to update” link bovenin. Klik die link om het pakket bij te werken naar de laatste versie.

De tekst “Headphones is Updating” verschijnt nu, waarna er niets meer gebeurd. Wacht een minuutje en klik op home. Als het goed is zie je nu onderin iets als “Version: be5e9ac016ab3e0bc143d44bd75cf083b561b517” en is de link “click here to update” verdwenen.

Je hebt nu de laatste versie van Headphones geïnstalleerd.

Configuratie

Om een en ander in te stellen klik je op “Settings“.

Onder het kopje “Web Interface” kun je eventueel een username en password voor Headphones instellen. Dit is uiteraard ernstig aan te bevelen als je Headphones van buitenaf wilt gaan gebruiken.

Bij “Download Settings” staat de “SABnzbd API” als het goed is al ingevuld. Zo niet, dan vind je die in SABnzbd onder het kopje “instellen” > “algemeen”.

Als “SABnzbd Category” vul je “headphones” in. Mocht je een Username en Password hebben ingesteld in SABnzbd dan vul je die hier ook in. Als “Music Download Directory” vul je “/volume1/downloads/complete/Headphones” in. De “Usenet Retention” is afhankelijk van je Usenet Provider. In mijn geval is dat 400 dagen.

Bij “Search Providers” stel je de gegevens van je providers in. Zelf gebruik ik NZBmatrix, Newznab nzb.su en Newzbin. Uiteraard zijn mijn gegevens in het screenshot hieronder niet ingevuld.

Onder het kopje “Quality & Post Processing” vul je bij “Path do Destination folder” de gewenste locatie voor afgeronde downloads in. Het handigste is “/volume1/music” te gebruiken. Onder “Post-Processing” vink je aan wat je handig lijkt. In mijn geval vink ik alles aan.

Onder “Advanced Settings” hoef je in principe niets te veranderen, maar ik heb zelf mijn downloads graag in de iTunes folder/naam structuur, dus ik heb bij “Folder Format” “artist/album” staan en bij “File Format” staat “tracknumber title

Daarna klik je op “Save Changes“. De configuratie is nu afgerond.

Gebruiken

Om een artiest toe te voegen kun je rechtsboven op een artiest naam zoeken. Klik vervolgens achter de naam van de juiste artiest uit de resultaten op “Add this artist“.  Soms krijg je op dit punt een Internal Server Error. Geen idee waarom, maar als je dan even alles achter de :8181 van de URL verwijderd kom je gewoon in het hoofdmenu en is de artiest toch toegevoegd.

Hierna zal Headphones een overzicht van de albums van de betreffende artiest gaan ophalen. Dit kan even duren. Refresh een paar keer tot de status is veranderd in “Active“. Je kunt dan op de artiest naam klikken om naar het overzicht van albums te gaan. Klik op “[want]” achter de albums die je wilt hebben of selecteer ze en klik bovenin op de “Go” knop.

Hierna zal Headphones gaan zoeken in de index sites en als er een NZB gevonden wordt deze automatisch toevoegen aan SABnzbd.

Je kunt onder het kopje “Manage” ook je bestaande collectie scannen om eenvoudig artiesten toe te voegen. Dit wijst zichzelf. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat dit scannen echt wel even kan duren, en dat er in eerste instantie niets lijkt te gebeuren.

That’s it.

16 gedachten over “Installatie en configuratie Headphones op Synology NAS”

 1. Ik krijg een fout tijdens het toevoegen van een artiest.

  Traceback (most recent call last):
  File “/usr/local/var/headphones/cherrypy/_cprequest.py”, line 645, in respond
  response.body = self.handler()
  File “/usr/local/var/headphones/cherrypy/lib/encoding.py”, line 188, in __call__
  self.body = self.oldhandler(*args, **kwargs)
  File “/usr/local/var/headphones/cherrypy/_cpdispatch.py”, line 29, in __call__
  return self.callable(*self.args, **self.kwargs)
  File “/usr/local/var/headphones/headphones/webserve.py”, line 47, in artistPage
  return serve_template(templatename=”artist.html”, title=artist[‘ArtistName’], artist=artist, albums=albums)
  TypeError: ‘NoneType’ object is unsubscriptable

 2. Hallo,

  Krijg steeds de zelfde foutmelding in mijn logs:

  2011-09-13 17:08:15

  ERROR

  Couldn’t retrieve the best nzb. Skipping.

  2011-09-13 17:08:15

  WARNING

  AttributeError in getresultNZB.

  2011-09-13 17:08:15

  INFO

  Newzbin error 402

  Hoe kan dit?

  gr,

  Ro

 3. @Björn: Thanks, echter krijg ik nu een hele stapel foutmeldingen zoals d.Vogel heeft. Terwijl ik alles zo heb ingesteld zoals hierboven staat. 🙁

 4. Geinstalleerd volgens de handleiding en alles lijkt goed te werken. Ik was al enthousiast over SickBeard, maar dit programma is ook werkelijk een fantastische aanwinst. Helemaal blijk mee!

  Even wat opmerkingen ter verbetering van de instructies hierboven:
  – Bij het aanmaken van de categorie laat je een screenshot zien van de categorie SickBeard. Ook verder op bij de instellingen van Headphones heeft de screenshot de categorie music. Dat is wel verwarrend zo 🙂
  – Ik zou versienummer niet vermelden want dan blijf je bezig met bijwerken.
  – Ook hier gebruik je geen \volume1\downloads maar ..\Headphones. Het werkt natuurlijk wel, maar het is niet voor iedereen duidelijk waar de map uiteindelijk staat.
  – Een andere tip die voor alle paketten geldt: zet je log bestand op een USB stick (/volumeUSB1/usbshare/Headphones/logs) zodat de harddisk niet onnodig gebruikt wordt en de hibernate gewoon blijft werken als er niks te downloaden is en alleen maar een search gedaan wordt.

 5. Klopt het dat de MP3 tags niet bijgewerkt worden? Mijn eerste download ging zonder problemen en ik heb ook alles aangevinkt bij Post-Processing. Hernoemen enzo is allemaal goed gegaan, maar de MP3 tags zijn allemaal leeg. Ik had verwacht dat de optie “Correct metadata” er wel voor zou zorgen dat de MP3 tags netjes ingevuld zouden worden.

 6. @Matr1x:
  Tags worden dus wel bijgewerkt als de informatie tenminste gevonden wordt. Programma werkt echt perfect. Ben nu mijn bestaande MP3 bestanden opnieuw aan het post-processen, zodat ze gelijk goed hernoemd en ingedeeld worden. Top programma!

 7. Wat is de juiste indeling als er voor een album meerdere CD’s zijn? Op een of andere manier herkent Headphones mijn indeling niet, ook niet als ik alles in één map zet (tenslotte is er voor CD nummer ook een mp3 tag).

 8. @Matr1x: Ook dit is inmiddels gelukt. Even zorgen dat de map in je download dir de correcte naam heeft: – (). Daarna kan Headphones hem gewoon oppakken en post-processen. Werkt super.

  Let er wel op dat als je verzameling groot is, je beter een aantal artiesten op pauze kunt zetten. Anders gaat Headphones iedere 3 uur kijken of er al een update voor deze artiest is. Dat houdt je systeem wel iedere keer bezig.

 9. Ik heb ff een probleempje. Ik heb couchpatato en sickbeard aan het werk maar Headphones lukt me niet.Ik krijg het wel geintsalleerd op de DS 209+II. Alleen wanneer ik op uitvoeren klik, geen enkele mogelijkheid om het op uitvoeren te krijgen. Wat moet ik doen?

  Alvast dank, Martijn

 10. Alles geïnstalleerd en ingesteld(denk ik), mappen aangemaakt maar ik heb nu een aantal artiesten toegevoegd met een aantal albums wanted maar er word helemaal niets gedownload/naar sabnzb gestuurd.

  Wat kan hier fout gaan??

  alvast bedankt!!!

  Ferry.

 11. ziet er goed uit.
  ik heb alleen een probleem waardoor ik niks kan.

  als ik een artiest op zoek krijg ik in de error log het volgende

  2011-12-18 22:59:59

  WARNING

  Attempt to query MusicBrainz for bryan adams failed: HTTP Error 403: Forbidden

  2011-12-18 22:59:54

  WARNING

  Attempt to query MusicBrainz for bryan adams failed: HTTP Error 403: Forbidden

  2011-12-18 22:59:48

  WARNING

  Attempt to query MusicBrainz for bryan adams failed: HTTP Error 403: Forbidden

  2011-12-18 22:59:43

  WARNING

  Attempt to query MusicBrainz for bryan adams failed: HTTP Error 403: Forbidden

  2011-12-18 22:59:37

  WARNING

  Attempt to query MusicBrainz for bryan adams failed: HTTP Error 403: Forbidden

 12. Beste

  Bedankt voor de uitleg maar ik het overzicht searc providers kan ik newzbin niet zien, hoe voeg ik die toe?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.