Installatie SABnzbd op een Synology NAS

SABnzbd installeren op Synology NASAls je een Synology NAS hebt wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk laten doen. Zoals downloaden. Standaard is er in de software wel een bittorrent en NZB client aanwezig, maar vooral die laatste is nogal beperkt. Je kunt dan ook veel beter SABnzbd op de NAS installeren. SABnzbd is een veel uitgebreidere client mét de mogelijkheid om zelf PAR en UNRAR bewerkingen uit te voeren.

Hieronder laat ik stap voor stap zien hoe je SABnzbd op een Synology NAS installeert.

Voor deze handleiding maak ik gebruik van een nieuw geinstalleerde Synology DS210j. Voor echt gebruik zou ik zelf voor een iets zwaarder model kiezen, want SABnzbd en de postprocessing ervan vergen wel wat van je NAS.

Installeren

Maak een gedeelde map met de naam “downloads” (zonder hoofdletter dus). Deze zullen we verderop in de instellingen gebruiken.

Voeg de “Synocommunity” package source toe aan package center volgens deze handleiding. Installeer de Python en SABnzbd package via Package Center. Python hoef je niet uit te voeren, SABnzbd wel. Tijdens de installatie van SABnzbd wordt gevraagd om een download locatie. Vul hier “/volume1/downloads” in.

Configuratie

Ok. Nu zijn we zo ver dat we SABnzbd kunnen openen. Ga naar http://ip-adres-nas:8080, of klik op het icoon op je DSM startmenu om de webinterface te openen.

SABnzbd openen vanuit Synology DSMJe krijgt vervolgens een wizard om de basisconfiguratie van SABnzbd in te stellen. Vul de benodigde gegevens in. Daarna zie je een “Ga naar sabnzbd” knop. Klik en je ziet het hoofdvenster van SABnzbd.

SABnzbd gebruikersinterfaceNu moeten we nog even de instellingen nalopen voor we beginnen met downloaden. Klik dus op “Instellen”

Onder het kopje “Mappen” controleer je of alle mappen beginnen met “/volume1”. Zo niet, pas dit dan aan. Dit is erg belangrijk. Staat hier iets anders dan “/volume1” dan gaat SABnzbd de bestanden opslaan op de systeem partitie en loopt die vol waarna je NAS vastloopt.

Verder haal ik zelf onder “Opties” het vinkje weg bij “Informeer naar nieuwe versies” maar dat is meer omdat ik niet zo zit te wachten op die update meldingen. Je krijgt vanzelf update meldingen via Package Center als er ook daadwerkelijk een nieuwe versie van de specifiek voor Synology gemaakte package is.

Nog een leuke extra optie is het gebruik van categorieën. Ik zal hier laten zien hoe dat werkt. Ga naar het tabblad “Categorieën“. In de kolom “Map/Pad” kun je opgeven waar gedownloade bestanden van een bepaalde categorie opgeslagen moeten worden. Neem bijvoorbeeld de categorie “Movies”. Die wil ik graag hebben in /volume1/video/Films. Om dit te bewerkstelligen verander je map/pad van “Movies” in “/volume1/video/Films” of “../../video/Films”. Richt dit in zoals je het zelf hebben wilt. Deze functie is erg handig, dus ik zou er zeker gebruik van maken. Om de categorie indeling te gebruiken moet je wel even de categorie selecteren als je een download hebt toegevoegd (zie verderop)

Als laatste zetten we op het tabblad “Sorteren” zowel “TV Sorteren” als “Film Sorteren” aan. Bij TV Sorteren gebruik ik zelf “S01E05 Seizoensmap” als indeling en bij “Film Sorteren” gebruik ik “In mappen“. Vergeet ook niet bij TV Sorteren de TV categorie te kiezen en bij films sorteren de movies map. Zie screenshot hieronder.


Dan zijn we nu klaar om een download toe te voegen!

Zoek een leuke NZB en upload die via de webinterface. Selecteer tevens de juiste categorie. Zelf vul ik altijd een bestandsnaam in omdat de NZB’s zelf vaak nogal rommelige namen hebben.


And then we wait. Als de download klaar is vind je als het goed is de download op de juiste plek. In dit voorbeeld is dat in “video/Series/Fringe/Season 1/Fringe S01E18.mkv

Tip (Dankzij Matr1x): Je kunt voor het toevoegen van NZB bestanden een zogenaamde Watched Folder gebruiken. Dat betekent dat de locatie die je hiervoor opgeeft in SABnzbd constant in de gaten gehouden wordt, en als er een NZB in geplaatst wordt, wordt deze automatisch toegevoegd aan SABnzbd. Je kunt natuurlijk gewoon een map op je harddisk(s) gebruiken, maar het nadeel daarvan is dat SABnzbd dan de folder gaat controleren, dat de schijf of schijven weer uit slaapstand komen. De truuk is om de Watched Folder op een USB stick te plaatsen die je in de NAS prikt. Op die manier worden je schijven niet uit slaapstand gehouden, maar heb je toch het gemak van een watched folder.

Je kunt daarnaast binnen de watched folder ook nog mappen maken met de naam van een categorie (hoofdlettergevoelig). NZB’s die je daarin plaatst komen dan vanzelf in de juiste categorie terecht.

Mocht iets niet lukken, kijk dan even op Synology-Forum.nl

Ga verder met “CouchPotato installeren op je Synology NAS

Bijgewerkt op 25/04/2012

 

220 gedachten over “Installatie SABnzbd op een Synology NAS”

 1. Björn,

  Mooie duidelijke handleiding, maar ik strand bij het opstarten van SABnzb app, hij kiest mij ipadres:8080, en dan maakt hij geen verbinding, en nu komt het: eerst ff poortforwarding instellen vrees ik voor poort 8080 op de router of???

  thanks
  Phiulip

 2. Beste Björn,

  idd poortforwarding ingesteld en het loopt als een speer, laatste vraag over dit onderwerp (hoop ik) weet jij of er voor Iphone een app is om dit van afstand te starten. voor downloadstation gebruik ik Synoload en dat gaat super.

  Dank je,
  Philip

 3. Vreemd, hij kan hem bij mij ook niet benaderen, niet via het icoon en ook niet via de webbrowser, beide gevallen van coulndt connect. Iemand een idee?

  Grt Jack

 4. Hallo,

  Ik loop al helemaal vast in het begin. Ik kan geen pakket installeren…:-s
  Ik ben best een NOOB met dit soort dingen, misschien dat iemand mij kan helpen.

  Ik heb de bestanden Python en SABnzbd gedownload.
  Dan krijg ik een soort van .rar files. Deze heb ik uitgepakt….. en dan?
  Welk file moet ik kiezen als ik op installeren klik bij DSM?

  Alles geprobeerd, krijg alleen maar de melding: ongeldige bestandstype….

  Graag jullie reactie.

  mvg

 5. Weet niet wat ik aan het vogelen was, maar de pakketten staan erop. Ben nu SABnzbd aan het instellen.

  Thanks voor de reactie….

 6. Programma draait!! eerste films zijn al binnen, werkt echt fantastisch!! NZB in een map zetten en dan ff wachten, kant en klaar uitgepakt en wel wordt het klaargezet in m`n media folder.

  thanks voor de uitleg

 7. @Jack43 & @stuitje: Beiden gevallen lijken hetzelfde probleem te hebben, maar ik heb hem nog niet eerder gehoord. Wellicht het pakket even opnieuw installeren. Wellicht is er tijdens installatie iets mis gegaan.
  @Martin: Kijk eens op synology-forum.nl.. Ik heb iets vergelijkbaars wel eens voorbij zien komen volgens mij.

 8. Mijn probleem is opgelost! Ik heb in eerste instantie de firewall van de nas uitgezet. Had deze flink dichtgetimmerd. Daarna werkte de webpagina’s wel. Nu de firewall opnieuw ingesteld met doorgifte van alle apps.
  Hoop voor Jack dat daarmee zijn probleem ook opgelost is.
  Björn toch bedankt voor je support.

 9. SABNZB opnieuw geinstalleerd omdat ik mij ww niet meer wist 🙁
  Heb versie 0.6.8 maar bij recente meldingen krijg ik telkens onderstaande meldingen..heb ik iets verkeerds gedaan??

  2011-09-01 10:58:16,900 FOUT: Aanmaken /volume1/downloads/incomplete/Do_Hij gelooft in mij mislukt
  2011-09-01 10:57:48,792 FOUT: Aanmaken /volume1/downloads/incomplete/Hizone-58-cd-2-0526-05-Do-Hij-Gelooft-In-Mij.mp3-yEnc mislukt
  2011-09-01 10:50:28,678 FOUT: Aanmaken /volume1/downloads/incomplete/FdeA-VA Zigeuner Top 50 2011 mislukt
  2011-09-01 10:50:05,260 FOUT: Aanmaken /volume1/downloads/incomplete/Pinball.Dreams.HD.v1.1.iPhone.3GS.iPhone.4.iPod.Touch.3.iPod.Touch.4.iPad.iPad2-iOSPDA.rar mislukt
  2011-09-01 10:49:50,894 FOUT: Aanmaken /volume1/downloads/incomplete/DiskAid For iPhone v3 24.rar mislukt

 10. @Philip: Dan zou het kunnen dat de mappen daarop de verkeerde rechten hebben. Je kunt eventueel inloggen via ssh en met chmod de rechten op /volume1/downloads/ op 777 zetten, of proberen via verkenner de mappen van Sabnzbd te verwijderen en handmatig weer aan te maken.

 11. Via ssh en chmod heb ik geen kennis van dus daar blijf ik lekker vanaf.
  Bedoel je dan via: Configuratiescherm / gedeelde map / downloads, deze map te verwijderen? en dan weer een nieuwe gedeelde map aan te maken?

  Thanks

 12. Nee@Philip: Nee ik bedoel de mappen die in de download share staan. Je hebt wel de user “sabnzbd” toch wel aangemaakt en rechten op “downloads” gegeven hoop ik?

  P.S. als je de reageerknop hieronder gebruikt dan blijven de berichten een beetje bij elkaar gegroepeerd.

 13. @Philip:

  Ik heb nu de mappen complete en incomplete verwijderd, en ja de user sabnzbd heeft die rechten 😉

  Ik ga het nog eens proberen

 14. @Philip:

  Björn: opgelost nu download hij wel, dank je wederom voor je geduld en toelichting (engelen geduld moet jij wel hebben hiervoor)

  Dank je

 15. @ Björn & stuitje, mannen het is opgelost hoor. Heb de boel opnieuw geïnstalleerd en het loopt als een trein! Björn bedankt man, topper!

  Grt Jack

 16. Hele duidelijke handleiding. Ik heb SABnzbd+ al vele malen en op vele manieren succesvol geinstalleerd dus ik kon de stappen goed volgen.

  Ik heb een aantal suggesties (geen kritiek) om het nog duidelijker te maken:
  – Maak de tekst “Voer de pakketten nog niet uit!” rood en vet wat dit is wel heel belangrijk. Je kunt de gedeelde map ook achteraf aanmaken (na het starten), maar het is beter om dit vooraf te doen.
  – Ik mis de waardevolle tip om bewaakte (?) map (watch folder) op een USB stick te zetten (/volumeUSB1/usbshare/SABnzbd/) zodat je harddisk in ieder geval in slaapstand (hibernate) mode gaat.
  – Is het niet duidelijker om /volume1/video/Films te gebruiken dan ../../video/Films? Tenslotte gaat het ook mis als iemand voor de downloadfolder meer of minder mappen gebruikt.
  – Voor het downloaden van net NZB bestand gebruik je geen screenshot van een SABnzbd webpagina maar van een iPhone applicatie. Dat is wel een beetje verwarrend. Ook vind ik het zelf makkelijker om een NZB bestand gewoon in de watch folder te droppen (opslaan). Doe je dit in de juiste map in je watch folder (in jouw voorbeeld de map Movies of Series), dan wordt automatisch de juiste categorie gekozen.

  En een algemene opmerking op deze Blog waardevol te houden: verwijs naar het forum voor support vragen zodat op het Blog alleen maar informatie staat en geen persoonlijk probleemmeldingen.

  Groeten,
  Matr1x

 17. @Matr1x: Hoi Matrix,

  Ik zal inderdaad een paar aanpassingen doen zoals je voorstelt. Het zijn goede suggesties.
  Het screenshot voor het uploaden van het NZB bestand is overigens niet van de iPhone maar gewoon op de desktop. Zo ziet dat venstertje eruit als je op NZB Toevoegen rechtsboven klikt. De vormgeving van de dropdown komt van Firefox op een Mac, dus het kan wel dat dat er bij jou wat anders uitziet.

  Groet,
  Björn

 18. Hallo Björn

  Ik wil ook graag sabnzb op mijn Nas d211 laten draaien maar loop al meteen vast bij het installeren van de pakketten. ik krijg de opdracht bestand kiezen, maar wat moet ik dan aanwijzen? Binnen de geinstalleerde bestanden vind ik geen pakket!

  Graag je advies

  M.Vr gr Peerke

 19. Hoi, mooie handleiding en alles werkt maar ik krijg de foutmelding in sabnzbd dat de werkmap na een download in incomplete niet verwijdert kan worden. De bestanden zijn overigens wel weg. Sabnzbd user is aangemaakt en heeft rechten op de downloads map.

  Wie o wie….

  Groeten, Arjan

 20. Hoi Bjorn,

  Je uitleg is heel duidelijk. Als ik echter Python download als DMG bestand (voor mijn Macbook Pro), kan ik die niet openen in pakketbeheer van de DS211j. Krijg de melding “ongeldig bestand” Ook als ik het bestand uitpak als mpkg bestand, krijg ik die melding. Wat doe ik verkeerd?

  Groet Jos

 21. Hoi Bjorn,

  Bedankt voor je snelle reactie. Als ik je link gebruik op deze site en klik op de link ‘Python hier downloaden’, open ik het programma en zie ik uitsluitend computertaal. Ik kan dus niets downloaden. Gisteren via een collega alsnog Python toegestuurd gekregen. Als ik dat bestandje via Pakkerbeheer installeer herkend mijn DS het bestand wel en begint het binnen te halen. Verder kom ik echter niet. Heb na 40 minuten de bewerking maar afgebroken, want het pakket wordt niet geopend. Waar kan dit aan liggen? Iets mis met mijn DS211j?

  Alvast bedankt.

  Groet Jos

 22. @Jos: Probeer het eens in een andere browser.
  Als je het pakketje via zebulon wil downloaden, probeer dan eens met rechts te klikken en “Doel opslaan als” te gebruiken.

 23. @Philip, Kan je aangeven wat precies gedaan heb, ik heb het zelfde probleem met het niet kunnen aanmaken van de mappen. Ook vreemd is dat ie 0 GB Vrije ruimte opgeeft rechtsboven, terwijl er nog 1,1 TB vrij is.

 24. Hallo Björn,

  IK heb een ds211. Alles werkte tot voor kort tot ik een USB stick in de Nas deed om de NZB te routen. Heb daarna DSM opnieuw geinstalleerd etc, maar krijg sabnzb niet meer aan de praat. wel is het interne ip gewijzigd. Ik heb de downloadmap weggehaald en de pakketten opnieuw geinstalleerd volgens jouw richtlijnen.
  Firewall en AV uitgeschakeld. Niets helpt.

  Weet jij raad?

  M.v.r g.r

 25. @Peerke: “maar krijg sabnzb niet meer aan de praat.” is niet echt iets waar ik veel mee kan. Kun je iets preciezer uitleggen wat er niet goed gaat?

 26. @Björn:
  Bij het openen van sabnzb op DSM wordt sabnzb niet in de browser gevonden. Het adres in dit geval 192.168.1.12:8080

  Mgr. Gr. Peerke

 27. Hallo Björn,

  Ja, ik heb de paketten meerdere malen verwijderd, de dir downloads en rechten weggehaald en opnieuw ingevoerd. pakket sabnzb uitgevoerd en er staat “stop”
  Kan het iets met de netwerkinstellingen te maken hebben?
  Ik heb een D-Link 614 router achter een online router. De router heeft een vast IP 192.168.1.20 en DHCP staat uit. Zo heeft het jaren gewerkt! Enige wijziging die ik waarneem is dat eerst de Nas ip 1.24 had en mijn Boxee 1.25 en deze nu op 1.12 en 1.14 staan. Ik kan nu ook weer films via boxee avn de nas afspelen via nfs.
  Het enige dat niet meer wil werken is sabnzb.
  De USB stick waar ik het eerder over had, heeft misschien een virus achtergelaten want de nas ging eerst niet meer uit. Stick eruit en de zaak liep weer.
  Wel ging gisteravond tot 2 maal toe mijn internet eruit zonder aanwijsbare reden. Online @ bleef gewoon branden, dus heb mijn router gereset.

  Nou, heb je weer iets om over na te denken.

  Groet peerke

 28. Hoi Bjorn,

  Heb de drie pakketten geïnstalleerd, maar er loopt wat mis met het post-processen:
  In joiu SABnzbd handleiding staat nabewerking door SABnzbd uitgelegd. Echter wil je dit bij couchpotato en sickbeard door de respectievelijke programma’s zelf laten doen. Nu lukt die nabewerking bij mij niet, misschien omdat couchpotato en sickbeard ze niet meer vinden???.

  Moet ik iets aan de instellingen van SABnzbd wijzigen icm de twee anderen? Of doet SABnzbd eerst de rename, en weten de anderen alsnog waar en onder welke naam ze de films/series kunnen vinden?

  Enfin, een en andr is me niet duidelijk, dus misschien kan je de tutorial op dat vlak een beetje fine-tunen (eventueel met duideljikere screens voor de settings)

  Alvast bedankt voor je hulp!

 29. @Peerke: Als de NAS en Boxee een ander adres hebben dan zouden ze dat toch via DHCP gekregen moeten hebben, maar dat mag geen invloed hebben op het wel of niet werken van SABnzbd. Wellicht even de firewall van de NAS nakijken of controleren dat er niet iets anders op poort 8080 draait.

 30. @Ward: Het is of het een of het ander. Als je SABnzbd laat nabewerken dan vinden Sick Beard en Couchpotato niets meer. Vandaar dat ik in de respectievelijke handleidingen aangeef dat je beter een aparte categorie voor beide programma’s kunt aanmaken in SABnzbd zodat ze niet nabewerkt worden. Ik weet uiteraard niet hoe je het nu precies hebt ingesteld, dus ik kan ook niet echt zeggen wat je moet veranderen, maar volgens mij, als je de handleidingen letterlijk volgt, dan gaat het goed.

 31. Mooie handleiding

  Ik heb de bovenstaande stappen gevolgd maar ik krijg de webschil van sabnzbd niet aan de praat
  Er staat hier een Synology DS2111 met DSM 3.2_1922 +
  Python26-2.6.6-4 en sabnzbd-0.6.9-1

  Gebruikte url: http://192.168.0.*:8080/sabnzbd/
  Ik heb ook het sabnzbd icoon geprobeerd vanuit DSM
  Daar kreeg ik deze url: http://192.168.0.*:5000/webman/3rdparty/sabnzbd/sabnzbd.cgi
  welke mij ook niet bracht bij de webschil van Sabnzbd

  Ik heb al lopen klooien met port forwarding in mijn router maar daar heb ik ook geen suc6 mee verkregen
  Zal het een firewall instelling zijn in de DS111
  Of ligt het aan mijn nieuwe ziggo ubee modem

  Wie kan mijn helpen ?
  Mvg

 32. @Mark: Als je wilt weten of het aan je firewall ligt dan kun je die het beste even uitzetten. Het heeft niets met portforwarding of je ubee te maken, want je gebruikt je interne adres.
  Kijk even of hij inderdaad draait in package center, en anders ook even bij Broncontrole dubbelklikken op CPU grafiek. Je krijgt dan een lijst met apps en hoeveel CPU ze gebruiken. Daar zou af en toe ook python tussen moeten staan.

 33. Hoi Björn bedankt voor je snelle reactie
  Bij package center staat bij sabnzbd (stop) dus die lijkt te draaien
  Bij python staat dit niet en kan ik kiezen voor (uitvoeren)
  Het uitzetten van de DSM firewall geeft niet het benodigde resultaat

  Mvg Mark

 34. @Mark: Python hoef je niet te starten. Heb je zoals ik aangaf ook bij broncontrole gekeken? Toevallig zie ik vandaag een aantal mensen met hetzelfde probleem. Wellicht is de package geupdate en heeft het nu een bug.. Post anders even een vraag op synology-forum.nl hierover.

 35. Oke dan had ik dat goed gedaan
  Bij broncontrole zie ik in het geheugen activiteit bij sabnzbd.py
  Bij de cpu staat er bij sabnzbd.py 0% activiteit

  thanks

 36. Vriendelijk dank
  Maar het lijkt er nog niet goed uit te zien tot zover
  Waar kan ik op de nas de sabnzbd.ini vinden ?
  En hoe kan ik deze benaderen en evenentueel handmatig aanpassen

  Mvg Mark

 37. Oké
  Na een herinstallatie van sabnzbd werkt het nu eindelijk
  Heb nu alleen nog een probleempje met “Server instellingen” ik krijg steeds de melding “Ongeldige server naam”
  Iemand een suggestie ?
  Ik heb meerdere usenet servers geprobeerd waar ik de gegevens van heb

  Mvg Mark

 38. Super deze handleidingen. Net deze installatie gedaan, en ga van het weekend nog aan de slag met sickbeard couchpotato. Dit ging redelijk soepel.

  Ok, het downloaden werkt hier nog niet (authentication failed voor een eweka account, waarvan ik 100% zeker weet dat de login goed staat…), maar dat zal wel goed komen 😉

 39. Hoi Björn,

  Het instaleren van de paketen op een DS211j ging goed. Echter wanneer ik een film download word deze met een lage (wisselde snelheid) binnen gehaald.Tevens kunnen de rar besanden niet gerepareerd worden omdat er 140 blocken te weinig zijn. Download ik die zelfde film via “Synology Download Redirector” dan heb ik geen extra blocken nodig.

  Wat kan ik doen om sabnzbd werkend te krijgen ?

  Mvg Hans

 40. Ik weet dat ik hier op deze NAS site in principe niet goed zit met mijn vraag, maar ik las hier een oplossing voor downloads op een NAS die ik voor op mijn PC zoek. Al het hele internet afgegoogeld en niets bruikbaars gevonden, behalve hier dus.
  Ik gebruik SABNZBD versie 0.6.6. Wat er gebeurt is dat mijn dowmloads allemaal op mijn systeemschijf C terecht komen omdat SABNZBD de standaardmap op mijn C-schijf aanmaakt. Nu wil ik dit dus op een andere schijf terecht laten komen, zeg maar op D\Downloads\Nieuw Spul. Nu zag ik in de uitleg van Björn een opmerking over dat je persé ergens Volume1 moet plaatsen, omdat SABNZBD de bestanden anders gaat opslaan op de systeem partitie en waarna die volloopt waarna de NAS vastloopt. Bestaat er ook zo’n oplossing voor op de PC?? Ik zou het wel helemaal tof vinden als iemand mij hiermee kan helpen.

  Groeten en alvast bedankt,
  Maus

 41. @Maus: Dat “volume1” verhaal slaat alleen op deze specifieke NAS situatie. Je kunt in SABNZBD gewoon andere mappen opgeven, zoals D:\Downloads\Nieuwspul (ik weet niet hoe sab met spaties omgaat). Dit doe je door op instellen en dan “mappen” te klikken.

 42. @Björn: Tsja, hoe gemakkelijk kan het zijn. Ik ging er van uit dat je, redenerend vanuit de standaard map waarmee SABNZBD start, dat je juist die moest kunnen aanpassen. Veel te moeilijk gedacht en deze eenvoudige ingreep niet eerst zelf uitgeprobeerd. Dom, dom, dom…
  Dankjewel voor je info.

 43. Thanks voor de tut! helaas lees ik deze achteraf en heb per ongeluk al wat gedownload naar de systeem partitie.. Dat wil ik nu verwijderen maar ik kom er niet uit. Ik heb een connectie via Putty met mijn NAS, ingelogd als Root. Maar ik zit niet in de systeem partitie en kom er ook niet in.
  Ik zit op Diskstation> met cd /volume1 kom ik er ook niet

  Ben al een uur aan het zoeken maar kom er niet uit, iemand hier die mij kan helpen?
  gr

 44. Als je inlogt zit je al op de systeem partitie.

  cd /

  brengt je naar de root van de partitie.

  /volume1 is een koppeling naar de 2de partitie.

 45. ik wil uiteindelijk hier komen –> /volume1/SABnzbd/downloads
  maar als ik cd /volume1/SABnzbd/downloads doe dan zegt het can’t cd to /SABnzbd..

  ik ben nogal een noob op dit gebied, ik dacht ook dat ik sowieso met dir de bestaande mappen moet kunnen zien.

 46. OKay ik denk dat ik hem heb, in mijn herinnering van dos vroeger kwam er als je inde volgende map was dat ook erachter te staan: dus Diskstation\volume1\ …

  ik moet gewoon telkens het commando dir gebruik dan zie ik dat ik een mapje verder ben.

 47. Volume1 is de datapartitie, dus als je bestanden daar staan staan ze niet in de systeemparitie.
  De linux variant van ‘dir’ is ‘ls’. Als je met dir ook resultaat krijgt zit je niet op je NAS 😉

 48. @Björn:
  Dan snap ik er niks meer van, want Is werkt namelijk niet en dir wel.. Diskstation> is de naam van mijn DS1511+

  ik kom namelijk helemaal tot de map waar SABnzbd haar bestanden standaard opslaat:
  Diskstation…./var/packages/sabnzbd/target/sab/downloads/

 49. Ik loop vast bij het uploaden van het SABnzb bestand naar mijn NAS.
  De gedownloade extensie is .exe of .gz.
  Renamen naar spk heeft geen effect, de NAS 110j accepteert het bestand niet.

  Wat doe ik fout?

 50. Waar download je sabnzbd? Gebruik je wel de link bovenin het artikel? Je moet de sabnzbd package van Zebulon hebben.

 51. Ik stuur nzb bestanden naar mijn Ds207
  Nu stopt het Sabnzb steeds in pakketbeheer? Help
  Zodra ik weer handmatig start gaat hij weer een tijdje verder.

 52. Heeft iemand al een programma gevonden om van je Synlogy een media/streaming server te maken (een een handleiding voor dummies) 😉 Ik dacht aan myihome maar geen idee of dit werkt..?

 53. Super handig deze SABnzbd op een Synology NAS !
  Nu nog een keer de watched folder via de usb stick laten lopen, dan is het helemaal compleet !

 54. Alle downloads kijken nu in de watched folder op de usb disk(/volumeUSB1/usbshare) zodat de schijven op een gegeven moment in slaapstand gaan.
  Prima tips hier op de deze blog !
  Thnx Bjorn & Co. !

 55. SABnzbd wil ik uitvoeren, maar krijg de melding: Kon de pakket service niet uitvoeren.

  Wat moet ik doen om het werkend te krijgen?

 56. Heb een vraag…

  Blijf ergens op hangen. Heb de stappen van hier boven door lopen, maar hij blijft verwijzen naar mijn systeem partitie. Als ik alles controleren en ook jouw screenshots goed bekijken, dan zijn deze gelijk.
  Toch blijf ik maar 1,75GB vrije ruimte zien terwijl er twéé 1TB schijven er in heb zitten.
  Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Gr, Colin

 57. Onder het kopje “Mappen” controleer je of alle mappen beginnen met “/Volume1″.

  Waar kan ik dit vinden? Het schermpje wat er vervolgens onder getoond wordt, zie ik nergens in de configuratie van mijn nas.
  Heel graag hulp, ben echt een leek “-(

  Hij download nu wel, maar ik weet niet waar naar toe

 58. Ha ik heb het gevonden. Sorry, weer slecht gekeken. Nu nog zo dat hij naar de NAS download. Op dit moment naar de C-schijf.

  Mooie handleiding, bedankt!!!!

 59. Mooie handleiding!

  Het downloaden gaat prima. Maar hij wil alleen de bestanden niet uitpakken… Iemand een oplossing hiervoor?

 60. hallo ik loop vast bij het volgende:
  ik wil de nieuwe gebruiker de naam geven sabnzbd maar dan krijg ik de volgende fout melding.
  de bewerking is mislukt. meld u opnieuw aan bij DSM en probeer het opnieuw (244)
  alvast bedankt!

 61. Kreeg wel versie 6.0.9.1 probleemloos aan de praat. Die had ook geen processor-specifieke .spk. Mis nu nog de webui en kan niet uit DSM updaten (misschien omdat ik nog DSM 3.1 heb). Hoe kan ik updaten en/of de webui in DSM installeren?

 62. Heb SABnzbd op mijn DS111 geinstalleerd en dit werkt perfect. Echter ik ben geen Linux kenner en ik weet niet waar ik mijn gedownloaden bestanden kan vinden. Deze staan onder
  /volume1/download.
  Kan bovenstaande map niet vinden op mijn NAS

 63. Ik heb beide paketten geïnstalleerd. Ik heb een gebruiker sabnzbd aangemaakt en een gedeelde map downloads waar deze gebruiken lees- en schrijfrechten heeft. Na het opstarten van de service krijg ik de melding “kon de pakket service niet uitvoeren”.
  Iemand een tip?

 64. Gewoon post ff helemaal lezen: crazymans on 15 december 2011 at 09:15 said:
  Kreeg wel versie 6.0.9.1 probleemloos aan de praat. Die had ook geen processor-specifieke .spk.

 65. Dank je wel voor deze tutorial. Het is me gelukt!
  Ik had SABnzbd v0.5.4 al eerder aan de praat mbv http://www.mertymade.com maar die auteur werkt (zo te zien) zijn site niet meer bij.
  Ik moest wel even goed zoek naar de juiste packages voor mijn Synology NAS. Omdat mijn DS107+ een “Marvell Orion mv5281 ARM Processor” heeft, heb ik de packages met “5281” gebruikt.
  Het is een goede tip om via Config => Folders eea goed te zetten. Ik heb nl geen “download share”. Mijn “Temporary Download Folder” ziet er derhalve zo uit: “/volume1/public/Downloads/Incomplete”.
  Het aanmaken van de user “sabnzb” mislukt steeds bij mij. Toch werkt eea prima. Waarschijnlijk omdat ik Config=>General=>SABnzbd username&Password heb leeg gelaten.
  Ook vond ik het handig om de Email options in te vullen.

 66. Moet je perse naast je admin account dat sabnzbd account aanmaken? Er zit namelijk een bug in 3.2 welke me weerhoud van een extra account aanmaken. 224 error.

  Als ik een map downloads aanmaak, ik heb nu Download Folder… en mn admin account die rechten geeft gaat het dan werken?

  Ik krijg het nu namelijk niet voor mekaar dat sabnzbd zelf directories aanmaakt ivm de rechten.

 67. @J.Elzenaar. Volgens mij (zie mijn reactie hierboven) is een sabnzbd account niet nodig. Ik gok dat SABnzbd dan automatisch onder het admin account komt te draaien.
  Een download share is niet perse nodig. Ik draai met download mappen (gewoon zelf aangemaakt), zoals deze:
  – Temporary Download Folder : /volume1/public/Downloads/Incomplete
  – Completed Download Folder : /volume1/public/Downloads/Complete
  – Watched Folder : /volume1/public/Downloads/WatchNzb
  Suc6.

 68. Is het mogelijk om je bestanden die je in de watchfolder gooit, ook meteen in de categorie films te gooien?

 69. Helaas moet ik mijn positieve reactie van 9jan2012 herroepen.
  Mijn configuatie van “DSM 3.1-1613 op een DS107+ en SABnzbd v0.6.14-1 en Python 2.6.6-5” blijkt ervoor te zorgen dat na verloop van enige tijd de SABnzbd package stopt! Een duidelijk aanwijzbare reden hiervoor heb ik nog niet kunnen vinden. In de System log (of andere logs) staan geen aanwijzingen. Soms is de oorzaak de ingestelde tijdsynchronisatie. Ook het vrijmaken van geheugen resources dmv het uitschakelen van allerlei processen (http://kevin.vanzonneveld.net/techblog/article/optimize_your_synology_for_downloading/) hielp niet. Uiteindelijk heb ik SABnzbd en Python weer verwijderd. Ipv terug te gaan naar Merty’s SABnzbd v0.5.4 heb ik Synology’s eigen Download Station geactiveerd. Dit loopt prima. Het nadeel is echter wel dat je dan handmatig moet “QuickParren” en “unrarren”. Maar daar ga ik zelf nog een AutoIt programmaatje voor schrijven.

 70. Je kan weer via de Merthy methode SABnzbd installeren, zie http://www.mertymade.com/syno/. Hier staat de uitleg en in welke volgorde je het moet doen en kan je eventueel de spk’s downloaden. Vanaf DSM 3.2 kan je het nog makkelijker doen. Ga in Package Centrer naar instellingen en kies tabblad Pakketbronnen. Kies toevoegen en kies als naam bijvoorbeeld Merthymade en Locatie http://packages.mertymade.com/ en druk op OK. Als je nu in Package Center kijkt heb je er een tabblad Andere bronnen bij en kan je van hieruit de SPK’s installeren.

 71. Wel hinderlijk dat ze die URL van Newzbin aangepast hebben naar .es
  Nu maar wachten op een update van de packages of weet iemand een workaround? Maar niet teveel gedoe met SSH aub, want daar heb ik niet zoveel verstand van 🙂

 72. Voor de laatste versie van Superzebulon moet je volgens mij weten welke processor er in je Syno draaid en op http://synopkg.superzebulon.org/spkrepo/packages de goede uitzoeken. Ik heb het nog niet geprobeerd maar als ik het begrijp kan je deze over de oude installeren.
  Eigenlijk wil ik weer naar de Merthy, die heeft de SABhelper. En als die net zo werkt als de oude versie kan je die zo updaten. Misschien dat iemand dit weet want ik heb hem nog niet draaien.

 73. Zijn er meer mensen waarvan het wachtwoord van Sabnzbd het opeens niet meer doet?
  Ik heb hem laatst nog ge-update naar een nieuwe versie maar mijn wachtwoord doet het nu niet meer en kan ik dus ook niet meer aanpassen.

 74. @jeroen. Wordt het wachtwoord wellicht uitgepoetst als je een bestaande installatie overschrijft?
  Anders ’s de package verwijderen en opnieuw installeren.

 75. @Gordo: het is inderdaad gelukt met een nieuwe install.
  Kan nu alleen niet meer een gebruiker sabnzb aanmaken, om deze rechten te geven..

  ik kan mij bij de eerste install herinneren dat de gebruiker automatisch was aangemaakt en dat je alleen nog de rechten hoefde te geven. Is dit veranderd ?

 76. @Jeroen. Mooi dat je er nu bij kunt.
  Helaas kan ik je vraag niet beantwoorden (ikzelf werk bewust zonder sabnzbd ww&uid).

 77. @jeroen

  Je moet Sab installeren en daarna je hele synology een reboot geven. Dan maakt hij de gebruiker automatisch aan. Ik heb hier ook veel mee lopen kloten, maar als je installeert en daarna zelf een gebruiker aanmaakt dan wist hij die weer automatisch later. Dus Sab installeren, server rebooten en dan zou de gebruiker automatisch aangemaakt moeten zijn.

 78. Reboot mocht niet baten..helaas.
  Morgen maar weer verder kijken.
  Thanks alvast!

  extra info: Ik heb de sabnzbd geinstalled via andere bronnen. Die zoekt automatisch updates en install files.

 79. Björn on 18 januari 2012 at 14:31 said:
  @Hartger dat is mogelijk door de bestanden in submappen met de juiste naam te plaatsen.

  Kan je me dit uitleggen want dit begrijp ik niet, tnx!

 80. Alles werkt weer 😛

  Kan het zijn dat je bij de nieuwe packages niet meer rechten hoeft toe te wijzen aan Sabnzbd?
  Ik ging ervan uit dat het met rechten te maken had, dat het de mappen complete en incomplete niet kon aanmaken. Na vele uninstalls & reboots kwam ik erachter dat ik gewoon de nog bestaande mappen (complete etc) moest verwijderen zodat Sabnzbd ze zelf kon aanmaken. (heb nu dus geen gebruiker Sabnzbd)

  dus leer vooral van mijn fouten 😉

 81. Hi,

  Ik heb net sabnzbd geïnstalleerd op mijn synology DS212+. Echter krijg ik na de download het niet voor elkaar om de rar-files uit te pakken, zoals ik het wel kon doen als ik het sabnzbd lokaal had opgeslagen.
  Is er een mogelijkheid om deze instellingen aan te passen, want met de verscheidene handleidingen krijg ik ook niet het gewenste resultaat. bijvoorbeeld na het installeren, zou je in een wizard moeten komen om de instellingen aan te passen, maar dan opent hij bij mij de startpagina van DSM.

 82. @Sander, Je geeft niet echt heel veel info, dus ik “schiet met hagel”.
  Heb je de juiste package genomen (schijnt speciaal gecompileerd te moeten zijn voor jouw NAS z’n type processor)?
  Je weet dat sabnzbd lokaal en op-nas 2 verschillende produkten zijn?
  Is het package ook daadwerkelijk gestart?
  Gebruik je in je url wel het juist ip-adres (incl juiste poortnr) om sabnzbd te benaderen?
  In package management staat, behalve of ‘ie running is, ook het juiste url.
  Suc6!

 83. @Gordo, bedankt voor je reactie. Klopt dat ik niet helemaal duidelijk was. Het werkt inmiddels zoals het hoort.
  Bedankt voor het meedenken iig! 🙂

 84. Volgens mij staat dit er ook nog niet tussen. Ik vind het vrij irritant om nzb’s op te gaan slaan met browser; elke keer naar dat watched mapje gaan…

  Daar heeft SABnzb ook wat op gevonden. Dit is hoe je wanneer je in je browser een nzb-bestand opslaat, hem automatisch in de watched folder zet:

  http://wiki.sabnzbd.org/howto-associate

 85. Da’s inderdaad een leuk weetje!
  Helaas zal die werkwijze bij mij niet opgaan. Als de download nl direct begint te lopen, dan zijn al mijn verbindingen (met de payserver) in gebruik, waardoor ik in Spotnet geen enkele “Spot” meer kan bekijken.
  Ik spaar de nzb’s eerst op, en kopieer ze dan mbv de rechtermuis “Kopieren naar => Wachtnzb map op NAS”. Ik heb nl in de SentTo (oid) een snelkoppeling gezet naar ’t NAS.

 86. Voor Google Crome kan je Extensies downloaden en voor Firefox add-ons. Als je deze goed in stelt (URL, API Key etc) wordt je NZB direct naar SAB gestuurd en je krijgt zelfs pop-upjes van verloop als je dat wil. Als je inlogt op Spotplanet kan je ook je SAB instellingen maken, zeker met de viewer van THWIT werkt het helemaal goud.

 87. Ik wil de SABNZB watch folder op USB stick plaatsen. Ik geef daarvoor in de instellingen van SABNZB bij Bewaakte map: /usbshare2/nzb maar krijg de melding na het opslaan: Kan dirscan_dir map /usbshare2/nzb niet aanmaken. Stick is unlocked en aan achterzijde van een DS212+ geplaatst.
  Wat is de reden van deze melding en hoe kan ik het toch voor elkaar krijgen.

 88. @Tubular: Je vergeet het stukje /volumeUSB1/ voor de usbshare. De 1 kan overigens ook een ander getal zijn, dat moet je even uitvogelen.

 89. Ik draai met synology 400j versie 4.0 2189
  ik krijg sabnzbd niet geinstalleerd. Eerst de melding installeer python. Dan probeer ik pyhton en krijg ik melding package niet ondersteund ;-(

 90. Erg veel dank voor de handleiding, heb het werkend gekregen (alhoewel ik dat gedeelte met usb-stick later nog wil doen).. Mijn voorkeur gaat er naar uit om een watched folder te hebben omdat ik dan nzb-bestanden die ik met mn mac gedownload heb in een keer kan kopiëren naar de aangegeven watched folder. Daardoor upload ik de NZB dus niet niet zelf via de webinterface (zoals in de handleiding.. Hoe kan ik toch gebruik maken van het in categorieën indelen etc. zoals in de handleiding gedaan wordt. Dat tv-series dus automatisch in de map “series” komen met de juiste bestandsnaam.? Tx!

 91. @Riccardo: Als je in de watched folder mappen aanmaakt die overeenkomen met de categorienamen (hoofdlettergevoelig) dan plaatst hij de daarin geplaatste NZB’s in de betreffende categorie in SABnzbd.

 92. Ik krijg de combinatie SABnzbd & Sickbeard niet lekker aan de gang.
  Ik heb keurig de categorie TV aangemaakt en al het bijbehorende, maar mijn downloads komen niet in het mapje TV in mijn complete folder, maar gewoon in de root.
  Sickbeard processed daardoor niets automatisch (logisch natuurlijk).
  Iemand nog ideeën wat ik kan controleren?

 93. heel raar. aanmaken gebruiker sabnzbd geeft een fout. ik kan een gebruiker aanmaken met iedere naam die ik wil maar sabnzbd geeft het volgende:
  de bewerking is mislukt. meld u opnieuw aan bij DSM en probeer het opnieuw. (246)

 94. Ik draai nog een oude versie 0.6.9 (als ik het goed heb).
  Maar hoe kan ik deze het beste updaten naar 0.6.15 zonder dat ik alle instelling kwijt raak?

  Is dat door de nieuwere versie te downloaden en deze via de package installer opnieuw te uploaden en te installeren of moet dat op een andere manier?
  Zou iemand mij dat kunnen uitleggen?

  Alvast bedankt,

  Bas

 95. @Bas. Zie de post van Bliek van 5feb2012.
  Je kan niet zomaar zelf SAB.0.6.15 downloaden. Het moet een “echt” package (.pkg) zijn, wat speciaal voor jouw Syno-cpu is gecompileerd.
  Ik zit ook nog op 0.6.9 en vind het prima zo.

 96. Eerst had ik in Package Center de repositorie van superzebulon staan. Als er een nieuwere versie was van SAB werd dit in de repositorie bijgewerkt en veranderde de stopknop van SAB in geinstalleerd in update. Mijn HD is gecrashed en heb een verse installatie moeten maken (geen RAID natuurlijk!) en heb nu het circus van Merthy draaien. SAB gaf aan dat er een update was en heb op de site van SAB de Python versie gedownload en met de SABnzbd+ Helper geupdated. Beide manieren ging probleemloos bij mij.

 97. @Gordo
  Het is me al gelukt.
  Moest zowel een nieuwe package voor SAB als python downloaden en installeren.
  Eerst python “updaten” (gewoon de nieuwe versie uploaden en de oude laten staan, update doet hij zelf).
  Daarna heb ik SAB effe gestopt en de nieuwe versie geupload.
  De nieuwe versie wordt er gewoon overheen geschreven/geupdate.
  Opnieuw starten en gaan met die banaan 😉
  Nu doet de link naar newzbin het ook weer.

 98. Hallo mede gebruikers,

  Heb Sabnzbd geïnstalleerd en geconfigureerd en kan er mee downloaden.
  vervolgens een netwerkschijf aangemaakt op de laptop, zie het bestand staan wat ik heb gedownload klik er op en krijg de melding toegang geweigerd.
  Heb voddige rechten op de map, kan mappen aan maken en verwijderen.
  Heeft iemand een idee?

  Groet,
  Johan

 99. Lijkt alsof de eigenaar v/d download file-of-map tot een andere gebruikersgroep behoort dan jijzelf. Bekijk de eigenschappen v/d download file-of-map maar eens behulp van DSM’s File Manager. Wie weet brengt dat je richting de oplossing.

 100. Na het bijwerken van nieuwe versie werkt hij niet meer, heb alles verwijderd en opnieuw geinstalleerd maar na de herstart van sab zegt hij dat hij de server niet kan vinden en ij zit op wifi!!!!

 101. hoi,ik heb een klein probleempje. Ik wil namelijk de package van ´cyno community´ gebruiken. Echter bij de installatie heb ik, bij het aangeven van de download folder op ´cancel´ gedrukt. Nu krijg ik de ´instal´ knop niet meer terug. Het package center blijft aangeven ínstalled.
  Wat kan ik aanpassen?

 102. Alles werkt, had alleen een probleem met de rechten van de downloadmap, blijkt dat deze hoofdlettergevoelig is en alles werkt.

  Goede tutorial!

 103. Ik zal waarschijnlijk ergens wat fout hebben gedaan maar als ik iets heb gedownload kan ik dat nergens terug vinden. Ik krijg echter geen foutmeldingen dus heb het idee dat het n de folders zit. Ik gebruik op dit moment onderstaande folders op mijn Synology DS210J:

  tijdelijk: /volume1/download/sabnzbd/download
  download: /volume1/download/sabnzbd/complete

  Als standaard map zie ik links : /var/packages/sab2/target/sab

  Ziet iemand iets verkeerds in mijn mappen wat mijn probleem zou verklaren?

 104. Als ik na een download (Sabnzbd+ v0.6.9 op een DS107+) onverhoopt een bestand heb met tekens zoals “ï ë é è ô ó etc” (bv “Café ad haven.doc”, dan ben ik de pineut en kan ik niet bij het bestand (Windows Verkenner toont het teken-in-kwestie niet, maar toont een underscore).
  In DSM 3.1:
  – Een delete van zo’n foute file doet DSM simpelweg niet (geeft ook geen foutmelding).
  – Een Move zegt: “Error occurred on . File or directory does not exist.”
  – Een delete v/d map met de foute file gaat wel goed.
  In Windows:
  – Een delete geeft de boodschap: “Kan bestand niet verwijderen. Kan geen gegevens van het bronbestand of op de bronschijf lezen.”

  De oplossing is om in DSM 3.1 “Enable Telnet Service” aan te zetten en dan een Telnet sessie te starten om de foute file te hernoemen naar iets fatsoenlijks. Pas daarna kan ik de file weer manipuleren.
  De Sabnzbd switch “Replace Illegal Characters in Folder Names” staan aan, maar heeft (blijkbaar) geen effect op bestandsnamen.

 105. Aan de hand van deze tutorial ook e.e.a. kunnen installeren op mijn DS212+ en heb even lopen tobben om SABnzbd te kunnen openen (kreeg elke keer de melding dat ik localhost:8080 niet kon openen.

  Nu zie ik vaak dat er wordt geadviseerd op de gebruiker sabnzbd aan te maken, en vraag me af of dit echt noodzakelijk is. Ik heb dit namelijk niet gedaan en alles werkt verder naar behoren voor zover ik na kan gaan.

  Ik kan de gebruiker nu niet meer aanmaken want krijg dan ook de fout: De bewerking is mislukt. meld u opnieuw aan bij DSM en probeer het opnieuw. (246)

  is het absoluut noodzakelijk dat deze wordt aangemaakt? In DSM zie ik in de downloadfolder als eigenaar wel gewoon sabnzbd staan, en deze heb ik dus niet zelf gemaakt en kan ik geen rechten geven en/of ontnemen….

 106. @A3. Ik heb genoemde gebruiker ook nooit aangemaakt. En eea werkt naar behoren!
  Dus: niet nodig (in mijn optiek).

 107. Pingback: | Carl De Kruyf
 108. Ik gebruik ds212+ en wil via package centre SABnzb op NAS installeren.

  Ik heb waarschijnlijk iets verkeerd gedaan want als ik na downloaden via DSM startmenu de sabnzbd verder wil installeren is hij niet te vinden althans icon niet en als ik de NZB config gebruik krijg ik melding niet NAZnzbd niet geinstalleerd.

  Als ik echter terug ga naar packagecenter staat er bij SABnzb geinstalleerd.

  Heb packagecentrum verwijderd maar dat mocht niet baten

  wie o wie kan me helpen

  groet Ward

 109. Als je in het package centre waar staat dat sabnzb is geinstaleerd op het icoon van sabnzb klikt krijg je de optie om hem te verwijderen, doe dit en installeer hem opnieuw.

 110. Sorry was misschien niet duidelijk genoeg;

  in het package centrum bij geinstalleerd staat hij niet.

  als je dan bij andere bronnen kijkt staat er toch bij SABnzbd geinstalleerd

 111. Hoi, als je bij andere bronnen sabnzb ziet staan alszijnde geinstalleerd moet je op het icoon klikken en komt daaronder in het rood te staan dat je hem kunt verwijderen, teminste bij mij was dat wel, toen heb ik hem verwijderd en toen kon ik hem opnieuw installeren.

 112. dank voor je reacties.

  Maar helaas dit werkt ook niet als ik op icon klik krijg ik de extra tekst met functie van prgramma te zien die je ookt krijgt te zien als je op meer klikt

 113. Ja dat klopt, maar onder het icoon staat bij mij dan een rood vakje met de tekst verwijderen

 114. Ik krijg een fout tijdens het installeren van Sabnzbd… Failed to install package… 😐

  DS212j met DSM 4.1

  Python is goed geïnstalleerd

 115. HULP GEVRAAGD AUB!

  Om redenen die te lang zijn om uit te leggen, was het nodig dat ik mijn NAS moest updaten. Heb nu DSM 4 draaien. Heb daarna heel lang gezocht om juiste versie Sabznbd te vinden die het goed deed. Heb het hier gevonden en packetsource (van novenbver 2011) toegevoegd. Daarna Sabnzbd geinstallerd. Die werkte gelukkig wel (kon deze installeren en starten), maar die gaf fouten bij het downloaden van (volume1 kon hij niet vinden). Toen ik dat probleem wilde verhelpen heb ik het pakket opnieuw geinstalleed. Maar omdat ik op mijn router inmiddels Sabnzbd via portforwarding liet verwijzen naar poort 8080, gaf de herinstallatie van Sabnzbd een foutmelding. De foutmelding luidde: ik kan niet installeren want de poort 8080 is al in gebruik. Simpel op te lossen, dacht ik…ben mijn router ingegaan en heb vinkje uitgezet (later zelfs heel de regel verwijderd). Maar wat ik ook doe, zoals helemaal opnieuw beginnen, de router resetten, etc, etc…..elke keer als ik Sabnzbd wil installeren blijft hij maar de foutmelding geven dat poort 8080 in gebruik is (wat helemaal niet meer zo is).

  HELP.

  Groet

 116. Opgelost! Na veel gedoe de stekker uit mijn NAS getrokken…daarna opnieuw opgestart…toen kon ik Sabnzbd weer installeren. (Lag dus niet aan mijn router)./ Nu nog dat andere probleem oplossen…met dat downloaden en die volume1 directoory.. Iemand suggesties?

 117. Tja, nu weet ik weer waarom ik Sabnsbd ging herinstalleren. Na de mislukte download van een nzb-tje merkte ik dat ook Sabnzbd was gestopt als service en niet meer op te starten was. Nu (na eindelijk de nieuwe installatie gelukt was) ook na korte tijd weer als service gestopt en niet meer op te starten. Wat een gedoe…ik wou dat ik er nooit aan was begonnen…hulp gevraagd aub.

 118. Welnu, na veel gedoe alles weer geinstalleerd en zowaar wordt een NZB-tje gedownload…alles doet het dus….maar het rare is dat in pakketrbeheer wordt aangegeven dat SABnzbd gestopt is als service (maar dus wel gewoon werkt!).

  Wie-o-wie weet wat hier aan de hand is?

 119. Ivm de vakantie periode wil ik vragen support vragen over 3’rd party packages op het Synology-Forum.nl te stellen.

 120. Ter info: SABNZBD deed het opeens niet meer…
  ERROR: Failed to initialize 2@reader4.xlned.com:563

  En de Test-connection-button (onder Server) gaf: [Errno 97] Address family not supported by protocol”.

  Uiteindelijk bleek het aan payserver XLned te liggen, die deden een proef met IPv6.
  XLned schreef: “Deze week zijn wij begonnen met een proef om IPv6 aan te gaan bieden, helaas is gebleken dat er meerdere mensen problemen ondervinden.
  Het probleem wat bij je optreed is eigenlijk dat de Linux kernel waarop je
  NAS draait geen ondersteuning bied voor IPv6 en daarom kan SabNBZD dus niet
  werken. Bij deze kan ik je melden dat de IPv6 DNS regels verwijderd zijn en dat je
  in de loop van de dag weer normaal moet kunnen verbinden.”

 121. @Gordo. Misschien een domme vraag maar heb je wel een IPv6 geschikt modem en een internet provider die dit ondersteunt. Ik heb hiervoor een nieuwe Fritzbox van XS4ALL gehad, download op IPv4 en IPv6 zonder problemen

 122. @Bliek. Dank je wel voor het meedenken. Maar ten tijde van de “IPv6 proef van payserver provider XLned” lukte het wél om met Spotnet zelf (draaiend op een PC met Windows XP) te downloaden (“onder” spotnet zit, dacht ik, ook een sabnzb).
  Vandaar een redelijk concreet vermoeden dat het aan het OS op m’n NAS ligt. Ik heb Synology gecontact of er voor mijn DS107+ nog een hogere DSM (de hoogste is nu 3.1) uit komt die IPv6 ondersteund.

 123. Zojuist de reactie van Synology Support ontvangen: “IPv6 is supported after DSM3.2. However the DS107+ model has been phased out and will not be able to support or update to DSM3.2. I apologize for any inconvenience. ”
  Met andere woorden: ik kan niet meer downloaden (SABNZBD op mijn DS107+) zodra mijn payserver overgaat naar IPv6…

 124. Heren,

  Hier een nieuweling die net een DS212J heeft aangeschaft. Ik heb SABnzbd samen met de benodigde pakketten geinstalleerd. Nadat ik eerst een wijziging in de firewall moest doen, draaide hij goed. Echter na een succesvolle download van een file sprong hij er uit en elke keer als ik nu SABnzbd wil uitvoeren klapt hij er uit. Hij lijkt het op te starten, maar springt dan direct gelijk op de knop uitvoeren. Als ik SABnzbd opnieuw installeer, dan doet hij het weer voor even, maar dan herhaald zich dit probleem. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

  Heb de laaste versie van DSM geinstalleerd.

 125. Mijn DS408 draait al weer een paar jaar naar volle tevredenheid alleen Sabnzbd is niet te starten in de browser. De DS408 heeft de laatste firmware.
  Zowel met Firewall aan of uit, poorten open of dicht lukt het starten in de browser van Sabnzb niet. Een oudere versie van Phyton stond erop maar omdat het starten niet wil lukken heb ik verwijderd en de Versie: 2.7.3-2 uit de Synocommunity pakket geïnstalleerd. Daarna Sabnzbd geïnstalleerd en de wizzard doorlopen en nadat de Sabnzbd opnieuw wordt gestart dan krijg ik een foutmelding in de browser.
  Ik heb al diverse keren Sabnzbd opnieuw geïnstalleerd en elke keer na het doorlopen van de wizzard krijg ik een connectie fout. Omdat ik lokaal zit zou ik toch niet mijn router hoeven te configureren lijkt me. Uiteraard heb ik dit ook maar geprobeerd maar ook dat helpt niet.
  Is er iemand die weet waar het nog aan zou kunnen liggen of anders een ander programma voor Sabnzbd welke ik wel kan gebruiken.

 126. Wat bedoel je met “SABNZBD is niet te starten in de browser”? Bedoel je dan DSM Package Management of bedoel je een URL-op-je-NAS (zoiets als mijn http://192.168.1.50:9200/sabnzbd/)?
  Volgens mij hoef je niet rommelen in firewalls en/of routers.
  Wat is de letterlijke “foutmelding in de browser”? Is dat de connectie fout waar je over spreekt? Krijg je die fout als je in sabnzbd+ via Config => Servers => Test Server doet? Want dan kloppen je payserver gegevens niet.
  Tip: Al een keer gereboot?
  Tip: Haal alle componenten (Phyton etc) wel vanuit 1 bron, of dat nu de Synology community is of bij Merty.
  Tip: Installeer SABNZBD ’s op je PC, kijken of connecten (en downloaden) vanaf je payserver dan wel lukt.
  Tip: Probeer Synology’s Download Station anders eens.

 127. Gebruik je wel de goede poort? Bij de Synocommunity versie staat :8080/sabnzbd achter het IP-adres en bij die van Merty staat er :9200/sabnzbd achter het IP-adres volgens mij.
  Als je de versie van Synocommunity hebt dan staat links boven op je buroblad van Synology een knop met 3 grijze en een blauw vierkantje. Als je daar op klikt opent daar een veld waar al je aps in staan. Waarschijnlijk zie je daar dan ook SABnzbd staan. Door daar op te klikken moet SABnzbd starten in je browser. Door deze knop te slepen naar je buroblad van Synology kan je de volgende keer deze van hieruit makkelijker opstarten.

 128. Gordo en Bliek

  Ik installeer Python en daarna Sabnzbd, de laatste start op en ik kan de wizard doorlopen. De server test is succesvol en werkt tijdens de configuratie.
  Wanneer ik daarna op de knop herstart klik voor het afronden van de configuratie herlaad mijn browser en krijg ik de foutmelding:
  Safari kan geen verbinding tot stand brengen met de server.
  Safari kan pagina http//:lokaal ip:8080/ niet openen
  (dit gebeurt ook in Firefox)
  Ook lokaal ip:8080/Sabnzbd of andere poorten werken niet.
  In de Firewall van de Nas heb ik de poort open gezet en zelfs het uitzetten van de firewall helpt niet.
  Ook een reboot en opnieuw installeren van de beide pakketten vanuit Synocommunity heeft niet geholpen.
  Vanuit Synology klik ik op het icoon van Sabnzbd (ook vanuit buroblad geprobeerd) en deze route door naar een nieuw tabblad in mijn browser met bovenstaande foutmelding als resultaat.
  Al met al begin ik een beetje moedeloos te worden of ik het ooit nog aan de praat ga krijgen.

  Het installeren van Sabnzbd op mijn pc kan ik als laatste proberen, tenslotte wil ik dit pakket op mijn server hebben.

 129. Ok, dat de “server test” in sabnzbd goed gaat is in elk geval goed nieuws.
  Al ’s getest of sabnzbd wil downloaden door een nzb in de watch-folder te zetten?

  Het klinkt alsof eea wel werkt, maar dat je vanaf je pc geen verbinding kunt maken.
  Voor een connectie zijn, volgens mij, maar 2 zaken van belang:
  1) Juiste url. Weet je zeker dat het complete url goed hebt? Je schrijft “lokaal ip”, maar dat moet het ip-adres van je nas zijn. Ook het goede poortnr moet kloppen (zoals je zélf geconfigureerd hebt).
  2) Draait het package. Is, na een sabnzbd-herstart (kost even tijd hoor) of een nas-reboot, de sabnzbd package wel up-and-running (te zien in DSM)?

  Suc6!

 130. Gordo:
  download heb ik niet getest en weet ook niet hoe ik dat kan doen zonder dat ik kan inloggen op sabnzbd.

  De zaken van belang
  1. De url is compleet en verwijst naar mijn Nas, andere links zoals photostation etc werken wel gewoon.

  2. Volgens mij draait het pakkage niet. Er is in de broncontrole geen sabnzbd te vinden. Wel zie ik 2x Phyton staan wat volgens mij vreemd is aangezien ik een eerdere versie heb verwijderd.

  Ik heb de Nas opnieuw opgestart en ook de meeste services uitgezet. sabnzbd heb ik verschillende keren gestopt en gestart om te zien of er iets gebeurt.
  Ook kan ik onder systeeminformatie niet het pakket phyton vinden en ik heb geen idee waar ik nog meer een pakket/service kan starten/stoppen.

 131. Een download testen zonder in te loggen, kan door de nzb in de Watched folder te zetten. Als eea werkt, zie je de lampjes flikkeren (=netwerkverkeer) op je nas en komt de download binnen in de Completed folder.

  Ik geloof dat ik toch begin te vrezen dat eea niet gaat lukken bij je… 🙁

  Voor de zekerheid heb ik een schermprint bijgesloten van DSM z’n Package Management. Hopelijk komt ‘ie goed over. En zie je ook mijn interne sabnzbd url.

 132. Hi allen,

  Ik heb netjes alle stappen gevolgd uit bovenstaande tutorial. Maar heb toch nog even twee vragen/opmerkingen:

  1. Ik constateer dat de map “complete” niet wordt aangemaakt, zie enkel “incomplete” staan. Heb net ook mijn eerste film gedownload en die wordt (direct) uitgepakt in de “Films” map. Iemand enig idee waar dit door komt? En moet ik deze map dan zelf aanmaken? Zag namelijk dat in de tutorial voor SB de map “SickBeard” aangemaakt moet worden binnen de “complete” map.

  2. Wat is de reden dat er een categorie aangemaakt moet worden voor zowel tv als ook sickbeard? Is dit niet dubbel?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

  Grtjs,

 133. Ik vermoed dat je geen Completed folder krijgt omdat je in Config=>Sorting eea hebt aangevinkt. In Config=>Folders=>Completed staat: “Can be overruled by user-defined categories”.

 134. Ik heb nu een film gedownload zonder een categorie aan te geven en heb nu ook een ‘completed’ folder!

  Weet iemand toevallig ook wat de reden is dat je zowel een categorie voor Sickbeard als de categorie TV (Series) aan moet maken? Ik neem aan dat je in SB ook direct de folder video/Series op kan geven? Of zie ik dat verkeerd?

 135. Hallo,

  Ik heb net een DS412+ (intel processor) en kreeg sabnzb niet aan de praat. zag dat tijdens de setup naar python in de /usr/local/sabnzbd/env/bin/ werd verwezen maar sabnzbd na de /usr/bin/phyton verwijst en die staat er niet. ik heb er een link neer gezet naar de phyton die gebrukt werd tijdens de setup en nu werkt hij wel. “# cd /usr/nin ; # ln -s /usr/local/sabnzbd/env/bin/python python”

  Tevens moet voor de installatie port 8080 vrij gemaakt worden die zarafa gebruikt. Dit heb ik gedaan door de volgende files aan te passen en zarafa te herstarten: /etc/services en /etc/zarafa/ical.cfg

 136. Ik heb een vraag

  bij mij geeft hij bij de optie mappen ook de mogelijkheid om een map in te stellen met map met gebruikte scripts
  Deze heb ik op de SabNZB server die ik op mijn vaste PC had lopen nooit ingesteld, maar hier staat er wel een map op vernoemt
  moet dit ook een /volume1/ map worden?
  standaard pakt hij nu /usr/local/sabnzbd/var/scripts.

  Verder de vraag wat hier in zou moeten staan?

 137. @Sjors.
  “moet dit ook een /volume1/ map worden?” Sorry, nooit gebruikt (en dus ook nooit ingevuld).
  “Verder de vraag wat hier in zou moeten staan?” Misschien kan je dat terug vinden in de helpinfo.

 138. Je kunt in de scripts map allerlei scripts plaatsen die los van SABnzbd bepaalde taken uitvoeren. Zolang je dit niet gebruikt hoef je de map niet aan te passen.
  Wil je wel scripts gebruiken dan kun je daar het beste een map plaatsen die je kunt bereiken op de nas, dus zoiets als /volume1/downloads/scripts bijvoorbeeld.

 139. Kan de NAS processor (op mijn Synology DS107+) een bottleneck zijn lage download snelheden?

  De reden van mijn vraag is dat ik, na een provider wijziging, de verwachte download snelheid niet haal.

  Oude provider: Voorheen op het 2Mbit Tele2 adsl netwerk “druppelde” de data netjes binnen met zo’n 230 KB/s (het “maximaal haalbare”). De payserver abo was 2,5 Mbit met 2 connecties.
  Het maakte voor de snelheid niet echt uit of ik de PC aan het werk zette of dat ik mijn NAS de download liet uitvoeren. Meestal liet ik de download door de NAS uitvoeren omdat een DVDtje binnenhalen al gauw zo’n 6 uur duurde.

  Nieuwe provider: Sinds kort ligt er een glasvezel kabel in de meterkast. Het abonnement is een KPN 100 Mbit/s. De payserver abo is nu 120 Mbit met 12 connecties.

  NAS draait download-software SABnzbd. SABnzbd geeft een downloadsnelheid aan van circa 900 KB/s.
  Ik had (idealiter) gehoopt om 50 keer (want: van 2 Mbit naar 100 Mbit) sneller te downloaden: van een downloadsnelheid van 240 KB/s naar circa 12 MB/s. Helaas haal ik dat niet en kom ik uit op “4 x sneller” dan voorheen.

  Op de PC zelf gebruik ik download-software Spotnet (in de achtergrond ook hier weer SABnzbd). SABnzbd geeft een downloadsnelheid aan van circa 4 MB/s”.
  Ok, dat is al fors beter. Nog niet de gehoopte 12 MB/s, maar 4 MB/s op de PC is al beter dan 900 KB/s op het NAS.

  Nu begint me op te vallen dat SABnzbd-op-de-PC fors CPU verbruikt. En als SABnzbd dat op de PC doet, dan zal ‘ie dat op het NAS (met een klein processortje) ook wel doen. Gok ik zo.

 140. Hoi Björn

  Mijn probleem als ik verbinding maak met mijn nas. Als ik mijn verbinding test (via instellen-servers) krijg ik de melding: [Errno 111] Failed to connect: (110, ’timed out’) -1@dsloicbarbe.synology.me:514. Wat moet ik doen?

 141. Bij “Config => Servers” dien je de gegevens van je payserver (Host, port, username, password) in te vullen.
  Aan je foutmelding te zien (waar komt “synology.me:514” vandaan?) betwijfel ik of je dat goed hebt gedaan.
  Suc6!

 142. Alles is goed ingevuld met uitzondering van verbindingen, maar ik weet niet hoeveel ik er kan maken met m’n nas. (via: synology.me)

 143. Je wilt sabnzbd-op-je-nas toch laten downloaden vanaf een nieuwsserver (payserver of eigen isp)?! De eigenaar van die nieuwsserver heeft jou laten weten wat het maximaal aantal verbindingen is.

  Dat “synology.me” kan ik nl helemaal niet plaatsen! Als ik er op google, dan krijg ik sterk de indruk dat het een truukje is om mbv synology een url aan te maken (bv gordo.synology.me) om mbv dat url je nas/diskstation te kunnen benaderen vanaf het internet.
  Beide zaken hebben echter (mijns inziens) niets met elkaar te maken.

 144. hallo,

  Ik heb even een vraag.
  Ik heb een film gedownload maar nu staat hij nog in mijn map downloads, maar als ik daar in wil vraagt hij om een wachtwoord.
  Waar kan ik deze vinden want hij is niet hetzelfde als mijn synology en ik heb geen wacht woord opgegeven.

 145. Je probleem klinkt als een rechten-kwestie.
  1) Heb je een NAS-locatie waar je wel bij mag? Probeer dan eens de film te verplaatsen (mbv DSM) naar die map.
  2) Anders – weer in DSM – via eigenschappen de rechten aanpassen (naar guest bv).

 146. Bedankt voor deze top handleiding! 😀 Alles werkte perfect:) Alleen heb ik nog een vraag. Er is ook een mogelijk om via dit systeem NZB’s te zoeken zoals dat bij Spotnet kan?

 147. Ik heb momenteel een DSM 4.3 versie draaien maar ik krijg de http://packages.synocommunity.com niet in het pakketten overzicht zoals hierboven gemeld?
  Heeft dat te maken met de versie van de DSM of doe ik iets verkeerd?

  Hopelijk kan iemand mij een antwoord geven.

 148. Hallo bjorn,

  Omdat Sabnzbd niet meer werkte heb ik deze verwijderd en wilde deze opnieuw installeren met de hulp van deze site.
  Ik kon steeds het pakket http://packages.synocommunity.com/ niet installeren op mijn ds112+ inmiddels is dit wel gelukt pyton zit er in en kon ik installeren maar het pakket van de SABnzbd staat er niet tussen. Heb weer verwijderd en opnieuw http://packages.synocommunity.com/ in lokatie toegevoegd maar helaas weer geen SABnzbd. Heb jij een idee hoe ik toch Sabnzbd op mijn synology krijg?.
  Mvg,
  Dorian

 149. Vandaag Python en SAB geinstaleerd op NAS DS213. Alles verliep op rolletjes (dankzij goede handleiding). Maar…NZB uploaden via webinterface werkt niet. Hij halt NZB wel naar SAB, maar start niet met downloaden (melding: probeer NZB op te halen van…). Iemand enig idee wat er fout gaat? Firewall, poort openzetten???

 150. Hallo, Alles werkt naar tevredenheid, superduidelijke uitleg, zelfs voor een beginner als ik. Heb toch een vraag, hoewel ik niet zeker ben of dat een instelling van sabnzb is of de nas zelf (ds213j). en wel de volgende: Photostation heeft een optie bij instellingen om ’te verbergen in hoofdmenu’. heeft sabnzb dat ook? kan het niet vinden. ik wil dat graag om de volgende reden: wanneer ik als “gast” aanmeld en slechts bepaalde mappen daarmee gedeeld heb, kun je toch in het hoofdmenu sabnzb gebruiken. en ik wil niet dat dat kan. vandaar de vraag. Groeten Jeroen

 151. Beste Björn,

  Heb alles stapsgewijs gevold zoals door u hierboven aangegeven, echter krijg ik na verifiëren en 100% repareer volgende melding:

  Nabewerking is afgebroken (Kan bestemmingsmap /volume1/homes/video/Films/White House Down (2013)/White House Down (2013) MKV 1080P DTS niet maken)

  Ben ik nu heel die download (15gb) kwijt of valt dit nog op te lossen??

  Alvast bedankt

  Thiago

 152. Heb je al eerder met succes iets gedownload? Zo nee, dan is het misschien een goed idee om de “nabewerking” achterwege te laten.
  Ik denk niet dat de film door sabnzbd gedelete is. Staat je 15giegfilm niet in Incompleet oid? Anders moet je in de sabnzbd materie duiken om te leren waar ‘ie al z’n tijdelijke bestanden plaatst (en wat unix commando’s kennen).
  Zijn de 1e paar qualifiers (“homes/video/Films”) in je padnaam wel juist (bestaan ze)? En anders gok ik het op een rechtenkwestie.
  Makkelijke materie als alles in 1x lukt, maar anders…
  Suc6!

 153. Beste Gordo,

  Bedankt voor je reactie, ze stonden idd dan allemaal bij incomplete, heb ze dan daar zelf geunrart en zo dan de mkv file naar de juiste map gesleept. Heb voorlopig alle categorieën terug verwijderd, en nu download die gewoon naar de map downloads. Spijtig dat ik automatisch in de juiste map niet in orde krijg, dus moet ik het elke keer handmatig doen.

  MVG

 154. Hallo,

  Ik krijg bij app SABMobile op ipad/iphone steeds melding:
  FOUT Kan geen verbing maken met de server (Verkeerde IP/poort?)
  Kan iemand mij helpen wat ikniet goed heb ingesteld dan.
  Ik heb serverpoort op 8080 staan
  Server IP is ook correct

  Ik snap het niet!

  Alvast dank voor jullie antwoord

 155. Ik heb een probleem met mijn mappen ik gebruik volume1/Video/DvD5 en dan download ik een film en ik zou niet weten waar sabnzbd deze plaatst kan de film niet meer vinden.
  wat doe ik verkeerd

 156. Volgens mij heb je dan het stukje over categorieën overgeslagen. Dat bepaalt namelijk waar SABnzbd de bestanden opslaat.

 157. Ik zie dat mijn vorige antwoord niet helemaal aansluit bij je eerste vraag.
  Je kunt op 2 plaatsen aangeven waar bestanden worden opgeslagen. Onder Instellingen -> Mappen geef je de standaard downloadlocatie op en met categorieen kun je dit per categorie nog een keer aangeven.
  Zorg er wel voor dat het pad begint met /volume1 en dus niet met volume1 zonder /.
  Als je dit instelt zal de download hoe dan ook op 1 van de genoemde locaties terecht moeten komen.

 158. Ik heb nou verschillende installaties gedaan sabnzb elke keer kom ik iets verder. ik heb inmiddels een downloads map aangemaakt met kleine letters ik heb de gebruiker sabnzbd aangemaakt. Deze is nu wel inmiddels verdwenen na een paar pogingen van installaties en mag ik ook niet meer aanmaken van DSM. Wat ik ook doe ik krijg het niet voor elkaar om de rechten goed te zetten zodat hij zelf de map /volume3/downloads/incomplete aanmaken . Hij wil perse zelf de map aanmaken. en ik blijf de foutmelding krijgen : Kan map /volume3/downloads/incomplete niet aanmaken. kan iemand me hier uit de brand helpen

 159. Mijn oude DS107+ heb ik onlangs vanaf scratch opnieuw opgebouwd. En in m’n aantekeningen vind ik zaken als (ik hoop dat je er wat aan hebt):
  – Ik heb géén gebruiker sabnzbd aangemaakt.
  – Ik heb zelf ook géén mappen hoeven aan te maken (doet SABnzbd zelf bij mij).
  – Mijn “Config => Folders” ziet er zo uit:
  – Temporary Download Folder : /volume1/public/Downloads/Incomplete
  – Completed Download Folder : /volume1/public/Downloads/Complete
  – Permissions for completed downloads: 777
  – Watched Folder : /volume1/public/Downloads/WatchNzb
  – Watched Folder Scan Speed : 60
  Pas na de 1e succesvolle download heb ik de rechten op Downloads, Complete, Incomplete en WatchNzb aangepast (zodat m’n user ‘guest’ er bij mag).
  Kan je zijn dat er bij jouw een level ontbreekt? Dus ipv “/volume3/downloads/incomplete” bijvoorbeeld “/volume3/public/downloads/incomplete”?!
  Btw: Je hebt toch wel een volume3?
  Suc6!

 160. Ik heb 4 volumes waarbij 3 de schijf is waar de map downloads op staat. Wat ik een beetje opmaak uit je notities is dat ik eerst iets moet downloaden voor saznzb er de rechten op heeft. in saznzb heb ik wel 777 staan maar als ik de map wil selecteren via maps wil hij deze niet aanmaken

 161. Kan ik ook sabnzbd de films laten downloaden naar een externe harde schijf die ik via de usb in de NAS heb zitten?

 162. Leon,
  Dat lijkt me wel.
  Waar ik bv bij “Completed Download Folder” heb ingevuld : “/volume1/public/Downloads/Complete” zal jij op zoek (linux commando’s mbv telnet?) moeten gaan naar de juiste linux schrijfwijze van het pad naar/op je externe schijf.
  Suc61

 163. Gordo,

  Is het niet aan te passen in de mappen instellingen binnen SABnzbd? Dat ik dan bijvoorbeeld krijg: /volumeUSB1/usbshare/complete?

 164. Ja, dát is de plek. Maar dat wist je al.
  En zolang “/volumeUSB1/usbshare/complete” maar de juiste linux-pad-benaming is, zou ik verwachten dat sabnzbd je downloads daar parkeert.
  Je hebt nog geen testje gedaan, begrijp ik?!

 165. Ik heb het geprobeerd maar hij zet de bestanden altijd in de “oude” map op de NAS. Ik heb bij de categorieën mappen aangemaakt op mijn usb volume maar daar zet het niks op. Maar als ik het goed zie moet ik binnen een script de locatie aanpassen. Hoe doe ik dat?

 166. Jammer dat het niet lukt cq niet werkt.
  Ik heb nog nooit met categorieën gewerkt, dus daar kan ik niet over zeggen.
  Sorry dat ik niet van nut heb kunnen zijn.

 167. Het is inmiddels gelukt om de bestanden op mijn externe harde schijf te downloaden! Ik had het download pad niet goed ingevuld…….

 168. Hallo,

  het is me onduidelijk waar de download folder moet komen. Ik heb een 216play van 1 week oud, en daar heb ik al verschillende folder maar ik kan niet zomaar ‘/volume1/downloads’ aanmaken. Dan geeft het problemen op de eerste slash

 169. Bofkont. Een 216. Kom ik aan met m’n oude 107…
  Maar over je vraag… geen idee… sorry.
  Maar wat bedoel je met: “problemen op de eerste slash”?
  Om er maar een slag naar te slaan; kan het zijn dat volume1 afgeschermd is en dat je een ander volume moet opgeven?
  Heb je al rondgeneusd cq gepost op een actiever synology forum?
  Suc6!

 170. Ik heb het al gevonden, in de nieuwere versie is er niet echt een ‘volume1’ direct zichtbaar. wanneer in het configuratie applicatie kan je er een gedeelde map maken. omdat dit al volume 1 is maak je de map ‘downloads’ aan. Dit werkt prima met SABnzbd.

 171. Ik ben nu al een jaar aan het klooien om NZB werkend te krijgen op mijn synology, zonder succes, ik heb dus hulp nodig (tegen betaling uiteraard) van iemand die een avond bij mij thuis in Amsterdam me de finesse van NZB bijbrengt en het aan het werk krijgt.

  Alvast bedankt,

  Groet,

  Micha

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.