[OPLOSSING]: Synology DS415Play en DS214Play DTS ondersteuning

Synology DS415Play en DS214Play DTS ondersteuning

[Update] Dit pakket is nu voor bijna alle Synology modellen terug te vinden in deze repo welke toegevoegd kan worden aan packagecenter via instellingen: http://packages.mdevries.org/

In een vorig bericht op deze site was al te lezen hoe video’s met DTS op de achtergrond eenvoudig omgezet konden worden naar video’s met een ander audio formaat.

Daarmee kunnen video’s die oorspronkelijk DTS hadden nu wel afgespeeld worden, maar dit is natuurlijk niet de meest elegante oplossing. Het liefst wil je natuurlijk dat de DS415Play of DS214Play DTS zélf ondersteunen. Synology kan dit echter niet mogelijk maken omdat ze geen DTS licentie kunnen krijgen.

Synology DS415Play en DS214Play DTS ondersteuning: de oplossing

Nu is er een gebruiker die het voor elkaar heeft gekregen om een FFMPEG versie met hardware DTS transcoding voor de Evansport chip van de Play serie te compilen en hier een SPK package voor te maken. Door deze package te installeren zal de NAS opeens via de standaard Synology software (Video Station, DS Video) wél video’s met DTS ondersteunen. Bovenstaande klinkt wellicht ingewikkeld, maar de installatie is kinderlijk eenvoudig.

Zie dit bericht op het Engelstalige Synology forum voor de downloadlink en instructies.

[Update] Dit pakket is nu voor bijna alle Synology modellen terug te vinden in deze repo welke toegevoegd kan worden aan packagecenter via instellingen: http://packages.mdevries.org/

5 gedachten over “[OPLOSSING]: Synology DS415Play en DS214Play DTS ondersteuning”

  1. Met DSM 5.2 werkt deze DTS oplossing niet meer bij mij. Als ik een video kijk die getranscoded moet worden blijft het beeld zwart. Als ik het DTS package uninstall werkt alles weer naar behoren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.