Sick Beard installeren en configureren op een Synology NAS

Sick Beard op een Synology NASWie met enige regelmaat series downloadt en kijkt weet wat een hels karwij het is om de boel een beetje bij te houden. Elke keer weer in de gaten houden of er al nieuwe afleveringen zijn. Helemaal leuk als je zoals ik zo’n 40 verschillende series hebt staan. Gelukkig kent ook dit probleem een oplossing in de vorm van Sick Beard. Dit is een stukje software waar je opgeeft welke serie je wilt volgen. Sick Beard doet vervolgens de rest. Hij zoekt of er al nieuwe afleveringen beschikbaar zijn, en zodra ze dat zijn stuurt hij ze naar SABnzbd. Ideaal dus. Lees verder voor de installatie handleiding.

Voor dit artikel gebruik ik een DS210j met daarop SABnzbd en CouchPotato al geïnstalleerd. CouchPotato heeft hier niets mee te maken maar is wel erg handig.

Voorbereiding

Zorg dat je SABnzbd geïnstalleerd hebt. Liefst volgens deze procedure. Deze handleiding gaat uit van de instellingen in SABnzbd zoals in deze handleiding ingesteld!

Maak in SABnzbd een categorie aan met de naam “sickbeard” en als map “./SickBeard”:

Maak even zelf de map “downloads/complete/SickBeard” aan ivm. rechten. Gewoon via verkenner of finder of de bestandsbrowser in DSM dus.

Meer details over het aanmaken van een categorie vind je in de SABnzbd installatie handleiding.

Installatie

Als het goed is heb je bij de installatie van SabNZBd de repository (pakketbron) van Synocommunity toegevoegd. In dat geval kun je de Sick Beard package rechtstreeks vanuit Package center downloaden en installeren. Zo niet, voeg dan alsnog deze pakketbron even toe volgens deze handleiding. Uiteraard na installatie even op uitvoeren klikken.

Daarna open je Sick Beard door op het icoon in het menu of op de link in pakketbeheer te klikken. Het resultaat is een wat ouderwets ogende interface met een “Update Now” link bovenin. Klik die link om het pakket bij te werken naar de laatste versie.

Sick Beard zal nu herstarten. Net als bij CouchPotato krijg je aan het einde van de restart soms een “Pagina niet gevonden” melding. Geen paniek, gewoon de pagina even verversen tot hij het wel doet.

Je hebt nu de laatste versie van Sick Beard geïnstalleerd.

Configuratie

We zullen voor de goede orde een en ander moeten instellen. Klik op het tabblad “Config“. We beginnen bij “General“. Haal hier het vinkje weg bij “Launch Browser“. Niet dat het veel zal doen, maar het staat wel zo netjes. Mocht je Sick Beard van buitenaf willen gaan gebruiken, vul dan een HTTP Username en HTTP Password in.

In het tabblad “Search Settings” kies je bij NZB Search uit de dropdown voor SABnzbd. Bij SABnzbd URL vul je in: “http://localhost:8080“. Mocht je in SABnzbd een gebruikersnaam en wachtwoord hebben ingesteld dan vul je die in. Daarnaast heb je de API key van SABnzbd nog nodig. Deze vind je in SABnzbd onder “instellen > algemeen”. Zorg ook dat de SABnzbd Categorie overeenkomt met de categorie die je voor series hebt ingesteld. Vul bij “SABnzbd Category” de categorie in die je tijdens de stap “voorbereiding hebt aangemaakt: “sickbeard“. Klik daarna op “Save Changes“.


Vervolgens open je “Search Providers” waar je de benodigde providers invult. Ik gebruik NZB.su, Newzbin, NZBMatrix en de Sick Beard index. De gegevens per provider stel je in door uit de dropdown de juiste provider te kiezen. Zie screenshot hieronder.

Daarna open je het tabblad “Post Processing“. Bij “TV Download Dir” geef je het absolute pad naar de download map op. Dit is dus de locatie die je in SABnzbd hebt opgegeven. Als je alles volgens deze handleiding hebt gedaan is dat dus “/volume1/downloads/complete/SickBeard”. Verwijder het vinkje bij “Keep original files” en zet een vinkje bij “Move associated files” en “Scan and Process” om te zorgen dat Sick Beard de downloads ook daadwerkelijk processed.

Onderaan deze pagina kun je eventueel ook de naamgeving van de series veranderen. Zelf kies ik Episode Number Style (S01E02), maar dat is een persoonlijke voorkeur. Stel dit in zoals je dat zelf prettig vindt.

Dat is het wat betreft de configuratie.

TV Series toevoegen

Klik op “Home” en vervolgens op “Add Shows“. Je krijgt nu de keuze tussen “Add New Show” en “Add Existing Shows”. Met die laatste optie indexeer je de series die je al hebt staan. Ik volg hier even de procedure voor “Add New Show”.

In het volgende scherm zie je een zoekveld. Vul in en zoek. Ik zoek op “Fringe”. Je ziet daarna een lijstje met “Search Results”. In dit geval maar 1 match, maar zijn het er meer, selecteer dan de juiste. Klik daarna op “Next“, dus niet op “Add Show”.

In stap 2 moet je aangeven waar je de serie wilt opslaan. Dit hoef je alleen de eerste keer te doen als je onderstaande procedure goed volgt. Klik op “New” en vervolgens uit de bestandsbrowser de locatie waar je de serie wilt opslaan. Bij mij is dat “/Volume1/video/Series”. Klik ok. Daarna zie je een knop “Set as Default“. Klik die knop om te voorkomen dat je dit elke keer opnieuw moet doen. Klik daarna weer op “Next“.

In Stap 3 kun je aangeven of je de afleveringen tot nu toe ook nog wilt downloaden (wanted), of alleen afleveringen vanaf het moment van toevoegen (skipped). Bij een nieuwe serie wil ik meestal alle afleveringen hebben, dus dan selecteer ik “Wanted”. Uit netheidsoogpunt wil ik ook graag Season Folders gebruiken, dus daar gaat ook een vinkje. De kwaliteit zet ik op “HD“. Bij series is het meeste tegenwoordig wel in 720P te krijgen. Als je alles ingesteld hebt kun je op “Save Defaults” klikken. Hoeft niet, mag wel. Daarna klik je op de knop “Add Show” om de serie toe te voegen.

Je keert vanzelf terug naar het overzicht waar je ziet dat de serie informatie wordt opgehaald.

Als je de pagina na een minuut of wat ververst zie je dat hij de show heeft gevonden. Klik op de naam van de serie om de details te bekijken.

Hier zie je alle details van de serie staan. Als Sick Beard een NZB gevonden heeft veranderd die aflevering vanzelf in “Snatched”, en als hij klaar is en de post processing is uitgevoerd in “Downloaded”.

That’s all folks. Enjoy

Bijgewerkt op 25/04/2012

74 gedachten over “Sick Beard installeren en configureren op een Synology NAS”

 1. Nette guide, thanks.

  Zou je hem eventueel kunnen uitbreiden met sabToSickbeard script ?

 2. Volgens mij heb je dat script niet nodig als SABnzbd en Sick Beard op dezelfde NAS staan. Ik probeer het nog even uit.

 3. Ik heb het artikel aangepast met instructies om post processing via Sick Beard werkend te krijgen. Dit is dus niet met sabToSickbeard. Voor zover ik zo snel zag moet je daarvoor via commandline bestanden verplaatsen, en de commandline probeer ik in deze tutorial nou juist te vermijden om het voor iedereen toegankelijk te houden.

  In het kort komt het erop neer dat je een aparte categorie voor Sick Beard aanmaakt in SABnzbd met een aparte download locatie, en dat je die download locatie laat processen door Sick Beard.

 4. Heb me er nog eens in verdiept en volgens mij is het niet zo heel moeilijk (achteraf).

  Als je dus de tutorials van deze site volgt en dus de packages van zebulon hebt doe je het volgende.

  Ga in SABnzbd naar Instellen – Mappen, vul bij Map met gebruikers scripts jet volgende in: /usr/local/var/sickbeard/autoProcessTV
  Opslaan

  Ga naar Categorieën en daar zie je kolom Scripts extra staan, bij je tv categorie selecteer je vervolgens script sabToSickBeard.py
  Opslaan.

  Dat zou moeten werken.

 5. Ah dat valt inderdaad nogal mee. Dank voor de toevoeging. Hou er wel rekening mee dat de tutorial nu aangepast is zodat sickbeard een download map scant, en dat je niet beide methodes door elkaar kunt gebruiken.

 6. Thanks voor de waarschuwing 😉

  Ik was overigens iets te voorbarig, er moet toch nog iets via cmdline gebeuren als je gebruik maakt van username password of andere port in Sick Beard anders kun je het overslaan.

  SSH naar je DS (met root, password gelijk aan die van admin account)

  Doe de volgende commando’s:
  Note: met commando ls kun je zien of je in juiste dir zit.
  Note: r is voor vervangen, x voor verwijderen

  cd ./usr/local/var/sickbeard/autoProcessTV/
  cp autoProcessTV.cfg.sample autoProcessTV.cfg
  vi autoProcessTV.cfg
  loop met cursor naar de plaats waar je gegevens moet veranderen.
  druk 1x op i (insert)
  voeg tekst toe en ga eruit met ESC
  volgende regel, weer 1x i, tekst invoegen, ESC eruit.

  als je klaar bent ESC : wq voor het wegschrijven van de file, more autoProcessTV.cfg om te zien of inhoud goed is.

  Sluit SSH sessie (exit)

  Nu is het echt klaar

 7. Ik laat TV series door mijn Dreambox (DM800C) opnemen (op DS107+). Die heeft een pluging AutoTimer die automatisch een opname plant voor de door mij opgegeven series. Werkt perfect.

  Toch vind ik dit artikel heel interessant en wat ik mij nu dus afvraag is of je er nu vanuit gaat dat elke aflevering van eenTV serie door iemand in de nieuwsgroepen gepost wordt. En wat doe je met afleveringen die meerdere keren gepost worden? Mij lijkt het dat je in mum van tijd je harddisk vol hebt met dubbele en oude afleveringen. Lang niet iedereen geeft duidelijk aan om welke aflevering het gaat. Of regelen de Search providers wel dat dit netjes geindexeerd wordt?

 8. @Matr1x: Doordat je gebruik maakt van index sites download je alle afleveringen maar 1 keer, en in de opgegeven kwaliteit. Je zult versteld staan hoeveel series je op deze manier kunt vinden. Het is uiteraard wel zo dat dit minder goed werkt met Nederlandse series.

 9. Klopt het dat je betaalde abonnementen moet hebben bij de searchproviders zoals newzbin en nzbMatrix? Ik heb me bij beide aangemeld (niet betaald), maar krijg steeds foutmeldingen in SABnzb dat het downloaden mislukt is. Hetzelfde geldt voor couchpotato.

  groet,
  RLX68

 10. Bedankt voor je reactie Björn. Ik heb nog een vraag. SABnzb geeft telkens aan dat het niet kan aanmelden bij Eweka. Als ik een nzb ophaal via downloadstation gaat het wel goed. Enig idee wat dat kan zijn?

  RLX68

 11. @RLX68: Dan zul je toch de verkeerde inloggegevens of server ingetikt moeten hebben. Je gaat niet over je max connections heen doordat je de gegevens zowel in sab als in downloadstation hebt staan?

 12. Ik heb het al gevonden. In Downloadstation had ik nog een ouder serveradres staan. In SABnzb heb ik een recenter adres staan. Je zou denken dat die toch moet werken en de oude niet, maargoed. Het aantal verbindingen staat wel op 8 in beide. Daarmee ga ik er dus overheen. Was me daar niet van bewust. Maar als ik maar 1 programma (DM of SAB) tegelijk gebruik zou dat toch niet uitmaken lijkt me, of wel?

 13. @RLX68: Je hebt het over een nieuwer en ouder server adres, maar bij eweka krijg je met je login gegevens alleen toegang tot de door eweka opgegeven server. Je kunt niet zomaar een andere server opgeven. Het is inderdaad 8 connecties totaal dus als DM niks doet dan is dat het probleem dus niet.

 14. Tja, weet het ook niet. Het adres dat ik voor DM gebruik stamt uit 2010 zie ik net en het adres voor SAB gebruik ik sinds mei 2011. Blijkbaar werkt de oude nog maar geeft wellicht een conflict als je het nieuwe adres ook gaat gebruiken met dezelfde inloggegevens.

 15. Krijg nog steeds meldingen in SABnzb dat hij niet kan aanmelden bij Eweka. Heb inmiddels op zowel DM als SAB hetzelfde serveradres ingevoerd. het vreemde is dat DM wel gewoon download en SAB niet. SAB haalt een paar mb van een film binnen en geeft daarna aan dat het niet kan aanmelden. Vreemd toch?

 16. @Matr1x:
  SickBeard 3.0 geinstalleerd volgens deze handleiding en lijkt allemaal goed te werken. Vooral interessant (voor Boxee Box) dat er gelijk meta data wordt aangemaakt. Enige probleem dat ik heb is dat als er iets misgaat ik popupmeldingen krijgen die maar blijven komen. Dat is wel heel storend. Verder beetje jammer dat je hier niet net als bij CouchPotato kan instellen van de retentietijd van je server is. Want hij zet nu NZB bestanden in SABnzbd+ die heel erg oud zijn.

 17. @Matr1x:
  Je kunt de rentie dus wel opgeven bij de Search Settings en Usenet Retention.

  Het kan overigens geen kwaad om overal de folders even goed in te stellen met absolute verwijzingen. Zo voorkom je dat er bestanden ergens neergezet worden waar je ze niet makkelijk kunt verwijderen.

 18. Deze stap gaat niet goed bij mij:
  Daarna open je het tabblad “Post Processing“. Bij “TV Download Dir” geef je het absolute pad naar de download map op. Dit is dus de locatie die je in SABnzbd hebt opgegeven. Als je alles volgens deze handleiding hebt gedaan is dat dus “/volume1/downloads/complete/SickBeard”.
  Ik blijf een foutmelding:
  2011-09-15 18:34:42.703966 CP Server Thread-8 :: Unable to create directory
  /volume1/download/SABnzbd/complete/sickbeard, dir not changed.

  SickBeard is gestart met het admin account en alle users hebben voldoende rechten op de map. Wat gaat er mis?

 19. Ik heb het inmiddels werkend nu, zoals je ook op het forum kunt lezen. Het had met padlengte en/of hoofdlettergebruik te maken. Als je dezelfde mappen gebruikt als in deze instructies werkt het wel. Gebruik je andere mappen, dan kan het zijn dat het niet werkt. Ik heb diverse mapnamen in /volume1/download geprobeerd en toen werd duidelijk waar de fout (in het programma) zit. Een paar testjes gedaan en nu werkt het helemaal zoals het hoort.

  Echt een topprogramma voor de Boxee box. Nu CouchPotato nog goed werkend krijgen, want tot op heden is er nog geen film gedownload. Programma is lang niet zo fraai als SickBeard, maar zou ook gewoon goed moeten werken.

 20. De server van thetvdb.com is wel vaker niet beschikbaar of slecht bereikbaar zodat je een timeout krijgt. Gewoon later nog een keer processen.

 21. @Björn:
  Klopt en dat gaat in de meeste gevallen ook goed. Toch lijkt het me sneller gaan als je de metadata en met name de afbeeldingen lokaal op je NAS hebt staan. Boxee hoeft het dan niet iedere keer van internet te halen, met het risico dat boxee.tv of thetvdb.com niet beschikbaar is. Voordeel is ook nog eens dat je nu heel makkelijk de NFO kunt aanpassen als je het niet met de inhoud eens bent.
  Verder maakt SickBeard nu alvast de folders aan en haalt hij de gegevens op zelfs als er nog niks te downloaden is. De Boxee Box doet hier verder nog niks mee, maar ik vind het wel prettig om de juiste indeling alvast te hebben.

  Programma werkt echt super en van het weekend stond ineens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Fringe ertussen. Gewoon helemaal automatisch met de juiste meta data 😉 De Boxee box kon ook de ondertiteling al vinden (alleen ENG nog). SickBeard had deze helaas niet gedownload en doet dit ook niet als Backlog. Dat zou wel een mooie verbetering zijn voor de volgende versie: blijven proberen om ondertiteling op te halen.

 22. Heeft iemand al een oplossing voor het chgmod 666 probleem? Op een of andere manier wil Sickbeard iedere keer de rechten aanpassen, maar lukt hem dat niet omdat gebruiker sabnzbd de owner is na het downloaden en uitpakken. De doelmap wordt door Sickbeard aangemaakt en hier is gebruiker sickbeard weer de owner van.

  De rechten geven geen problemen, maar het is wel een foutmelding in het logbestand en dat is niet zo netjes. Als je deze fout kunt voorkomen, scheelt dat weer een hoop onnodige meldingen in het logbestand. Na uitpakken moet SABnzbd dus de owner op gebruiker sickbeard zetten of gebruiker sickbeard moet de rechten kunnen aanpassen van bestanden waar gebruiker sabnzbd de owner van is.

  Iemand een idee? Natuurlijk al google gebruikt en probleem wordt veel gemeld maar nergens een oplossing.

 23. Nette guide! erg handig. Ik heb alleen het probleem dat de series in Downloads\Sickbeard terecht komen ipv /Volume1/Video/Series/serienaam.

  Sickbeard
  TV Download Dir –> /volume1/Video/Series
  Sabnzbd
  categorie sickbeard standaard standaard ../Sickbeard

  zie ik iets over het hoofd?

 24. Ja,
  Waarschijnlijk omdat ik de TV dir daar anders heb ingevuld.
  Het prinicpe is dus dat de Sickbeard kijkt waar ze opgeslagen worden door Sabnzbd (TV download DIR) en ze dan verplaatst naar de locatie die je hebt aangegeven bij “add tv show”

  Ik heb het nu veranderd kijken of dit werkt.

 25. Volgens mij heb ik het nu precies zoals jij het hebt ingevuld..maar helaas komt nog steeds alles terecht in Downloads/Sickbeard

  Als ik bij Sabnzbd kijk dan staat er bij de download sickbeard – normaal – +opschonen. klopt dit wel?

 26. @Jeroen: SickBeard plaatst de download in wachtrij van SABnzbd met categorie sickbeard. En SABnzbd gebruikt dus voor het downloaden de map Sickbeard (zo ingesteld in SABnzbd). Daarna pakt Sickbeard het weer op (postprocessing) en zet de download (met juiste naam en eventueel meta gegevens) in de doelmap zoals je die in Sickbeard bij postprocessing hebt opgegeven (/volume1/video/series).
  De categorie TV (en movie) in SABnznd worden eigenlijk helemaal niet gebruikt door SickBeard (en CouchPotato). Die kun je echter wel gebruiken als je in SABnzbd via de index sites gaat downloaden en het postprocessen laat doen door SABnzbd (zonder gebruik van SickBeard).

 27. @Jeroen: het is een beetje moeilijk te zien op de screenshot hierboven, maar bij de categorie sickbeard in SABnzbd staat overal standaard en dan is inderdaad opschonen. Dat wil dus zeggen dat SABnzbd uitpakt en de archiefbestanden verwijderd. Daarna neemt SickBeard het over.

 28. Het probleem is alleen dat Sikbeard het niet overneemt daarna. Ik zie wel dat er een mapje is aangemaakt in de doelmap. Alleen het verplaatsen van de afleveringen naar de doelmap doet het niet.

  In de logfile van sickbeard is vrij weinig te zien.

 29. Het probleem zat hem toch in de directory’s. Sabnzbd plaatste het in uiteindelijk plaatste het in Downloads\Sixkbeard en sickbeard luisterde naar Downloads\complete\Sickbeard
  😛

 30. Dan nog is deze info zeer bruikbaar, want installeren en configureren zijn nu eenmaal aparte onderwerpen. En als je het allemaal met SABnzbd wil laten werken, moet je het wel goed configureren.

 31. Is er een makkelijke manier om de juiste subs erbij te vinden? Ik ben nu zo verwend met het automatisch downloaden van de afleveringen, maar moet dan handmatig op zoek naar de subs…

 32. @ALK: Helaas is er nog voor SickBeard. Er is wel een los pakket: subliminal (of periscope). Echter niet zo eenvoudig te installeren en configureren als SickBeard. Zelf gebruik ik sinds een tijdje een Java (PC) programma om subs bij bierdopje.com te downloaden. Die kan een folder scannen en de subs erbij zoeken. Gaat allemaal niet automatisch, maar wel een stuk sneller dan iedere keer zelf zoeken.

 33. Ik krijg, na het invullen van sabNZBd instellingen, een “Unable to connect to host”, melding.
  Ik heb ook CouchPotato en Headphones draaien, die hebben geen enkel probleem verbinding naar sabNZBd te maken.

  Weet iemand wat het kan zijn?

  De log geeft aan:

  2012-02-09 14:25:55.952739 SEARCHQUEUE-BACKLOG-164021 :: Unable to connect to SAB: socket error
  2012-02-09 14:43:45.219546 CP Server Thread-11 :: Unable to connect to SAB: socket error
  2012-02-09 14:44:22.762737 CP Server Thread-7 :: Unable to connect to SAB: socket error

 34. Voor support kun je beter je vragen op het forum stellen: http://www.synology-forum.nl/

  Heb je wel de juiste SABnzbd API key ingevuld? Je moet hier wel de waarden invullen die SABnzbd op jouw DiskStation aangeeft. Als je onlangs v 0.6.15 geinstalleerd hebt, is de API waarde anders geworden overigens.

 35. Weet iemand misschien of het mogelijk is (zonder nas ertussen) om de downloads via sabnzbd direct naar de boxee box te downloaden (zit hdd op aangesloten) om het vervolgens daar uit te pakken. Ik zit nu namelijk met het probleem dat ik de eindmap niet kan instellen omdat hij op 1 of andere reden de locatie netwerk/boxeebox niet herkend en gewoon een map onder die naam aanmaakt op de standaard c:user/downloads/….. (miss een simpele vraag haha maar ik kom er niet uit)

 36. @Carlo: als je de harddisk van je Boxee Box gemount hebt op je DiskStation (externe map koppelen), dan moet het ook lukken om deze map op te geven als doelmap in SickBeard.

  Voor support kun je de vragen beter op het forum stellen. Dat is de kans op reacties en hulp groter en hebben anderen er ook nog iets aan.
  http://www.synology-forum.nl/viewforum.php?f=135

 37. Heb alles gedaan volgens deze Tut, en meerdere malen alles opnieuw ingesteld.
  Zelfs na het lezen van alle comments hierboven en dan specifiek die van Jeroen.
  Maar ik blijf zelf het probleem houden dat SabNZB alles netjes verplaatst naar de /volume1/downloads/complete/sickbeard map, maar vanaf daar pakt sickbeard het niet op om het naar de door mij aangegeven /volume1/video/series te verplaatsen.
  Zowel in SabNZB en sickbeard staat alles goed zoals hierboven beschreven.
  Vreemde is dat als ik de knop manual postprocessing gebruik en de sickbeard map hierin opgeef dat die het dan wel netjes verplaatst naar de seriesmap.

  Wat zie ik nog over het hoofd? heb het nu al meerdere malen compleet herinstalled.

 38. Ik heb alles ingesteld als hierboven beschreven maar het werkt echter nog steeds niet. Maakt ook geen connectie naar sabnzbd

 39. Enige tijd geleden heb ik een post-processor voor Sickbeard voor de Synology NAS geschreven. Deze is ondertussen een paar maanden geintegreerd in Sickbeard, en zorgt ervoor dat serie/seizoen/aflevering plaatjes en informatie worden getoond via de DLNA server van Synology.
  Wllicht handig om te melden dat het bestaat. Gewoon in ‘post-processing’ even de ‘Metadata Type’ op Synology zetten en de opties die je wilt aanklikken.
  Klaar!

  Veel plezier ermee, het bevalt mij prima.

  PS: Ben nu aan het kijken om Sickbeard uit te breiden om niet alleen series, maar ook Comics te beheren.

 40. @Frans, de post processor waarover je praat is dat ook hetgeen die ervoor moet zorgen dat de images te zien zijn op de PS3? Want heb bij mij in Sickbeard PS3 ingesteld als output format, alleen hiervan is het eindformaat niet juist. avi.cover.jpg wordt niet herkent.

 41. @Pascal, inderdaad. Wellicht moet je even kijken welke post-processor het best bij je past. Je kunt er zelfs meerdere combineren. De reden dat ik de Synology heb toegevoegd is dat er geen een was die de files creeerde die ik nodig had (serie.ext.jpg en folder.jpg). In jouw geval zou de PS3 post processor voldoende moeten zijn, maar ik heb er zelf geen om dit te checken. Het forum van Sickbeard bevat echter voldoende PS3 gebruikers om je verder te helpen.
  Succes!

 42. Hallo,

  Als ik geen Vip/betaalde abbonnementen heb op nzb sites heb ik dan iets aan sickbeard en couchpotato?

 43. @Mourad: jazeker wel want ook de gratis services werken. Weliswaar iets minder goed en minder snel, maar ze werken wel.

 44. Hoi, ik heb net via de instructie de packages geinstalleerd, sickbeard geinstalleerd, map aangemaakt op de synology, categorie in SABNZB, maar ik krijg de volgende foutmelding als ik een serie probeer toe te voegen in SickBeard. Iemand een idee wat ik hieraan kan doen? of welke info je extra nodig hebt om dat te bepalen? Graag jullie hulp.

  2012-06-06 16:31:28.416193 CP Server Thread-7 :: Unable to connect to SAB: socket error

 45. hallo ik hoop dat iemand mij kan helpen
  ik krijg het maar niet voor elkaar om het draaiend te krijgen.
  sb en sab willen niet met elkaar connecten’wie brengt mij redding?

 46. Ik heb een DS212J synology server. En daarop sickbeard en alles geinstalleerd. Het werkte allemaal maar sinds vanochtend krijg ik deze error bij het toevoegen van een nieuwe show.

  Dec-23 16:48:12 ERROR CP Server Thread-8 :: Unable to parse XML for some reason: syntax error: line 2, column 0 from XML: http://thetvdb.com/api/GetSeries.php?seriesname=Hawai&language=nl
  Dec-23 16:48:05 ERROR CP Server Thread-8 :: Unable to parse XML for some reason: syntax error: line 2, column 0 from XML: http://thetvdb.com/api/GetSeries.php?seriesname=Hawai&language=en
  Dec-23 16:47:54 ERROR CP Server Thread-6 :: Unable to parse XML for some reason: syntax error: line 2, column 0 from XML: http://thetvdb.com/api/GetSeries.php?seriesname=hawaii%5C&language=en
  Dec-23 16:47:50 ERROR CP Server Thread-6 :: Unable to parse XML for some reason: syntax error: line 2, column 0 from XML: http://thetvdb.com/api/GetSeries.php?seriesname=hawai+five-o&language=en
  Dec-23 16:47:42 ERROR CP Server Thread-6 :: Unable to parse XML for some reason: syntax error: line 2, column 0 from XML: http://thetvdb.com/api/GetSeries.php?seriesname=five-o&language=en

  Hoe kan dit?

 47. Als ik sabToSickbeard.py gebruikt moet Post-Processing in Sickbeard dan uit of anders worden ingesteld?

 48. Hallo!

  Voor mij is dit allemaal nieuw. Er zijn een paar afleveringen gedownload met Sickbeard via SABnzbd, echter wil ik ook de oude afleveringen van een serie dowloaden, maar ze blijven op wanted staan, kan iemand mij helpen?

  Hoor het graag.
  Gr.
  Louise

 49. @LouiSe: Ze blijven op Wanted staan, totdat een Index site de aflevering gevonden heeft. Dan krijgen ze de status Snatched en later Downloaded. Omdat het om oudere afleveringen gaat, is de kans groot dat deze niet meer voorbij komen. Zoek anders zelf eens naar een aflevering en kijk of deze gevonden kan worden binnen de retentietijd van je news provider. Als de aflevering niet wordt gevonden, kun je altijd de torrent sites eens proberen. Zo haal ik eigenlijk altijd de oudere afleveringen binnen. Er is zelfs een speciale versie van SickBeard die prima samenwerkt met NZB en met Torrents:
  http://synology-forum.nl/viewtopic.php?f=135&t=12824&sid=8764ce65832f96ba97883d67753c00f5

 50. @Matri1x: Alles werkt nu gewoon, heb ook een ander newsgroup abonnement afgesloten alle afleveringen komen nu binnen en de films ook. Heb alleen nog een klein vraagje, hoe kan het dat mijn downloads niet verplaatsen naar de juiste map, hij blijft in downloads staan en niet naar de betreffende seriemap, wat doe ik fout?

 51. Ik heb alle howto’s van Björn tot op de letter gevolgd.

  Dit heeft nu echter als gevolg dat als sabnzb een episode heeft binnengehaald ze op mijn nas in de map complete/sickbeard blijven staan. Ik wil ze echter juist in de map video/series hebben zonder ze iedere keer handmatig te moeten verplaatsen. Nu heb ik iets gelezen over een sabtosickbeard script echter snap er geen snars van. Kan iemand mij dit in Jip en Janneke taal uitleggen hoe dit te doen en werkend te krijgen?

 52. Handige guide THANKS.
  alleen 1 probleempje.
  Ik kan bij “pick the parent folder” het mapje series niet zien dus ook niet selecteren.
  Het mapje movies wat ik voor couchpotato heb aangemaakt zie ik wel.
  Gr. Barry

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.