XBMC MediaCenter installeren op een Apple TV 2 [Jailbreak]

De Apple TV 2 is een leuk klein mediaspelertje voor weinig geld. Hij is ideaal voor AirPlay vanaf iPhone, iPad of iPod, en voor het kijken van YouTube en video’s vanuit je iTunes library. Video’s vanaf een netwerk share speelt hij echter niet af. Gelukkig is de Apple TV 2 wel te jailbreaken en kun je er dan XBMC op installeren waarmee je er een volwaardig mediacenter van kunt maken.

 

Na de break leg ik uit hoe je XBMC op je Apple TV installeert.

Om te beginnen heb je natuurlijk een Apple TV nodig. Daarnaast heb je een micro USB kabel nodig om de Apple TV met de PC/Mac te verbinden.

Daarna volg je dit stappenplan:

Download Seas0npass voor Mac of voor Windows.

Start Seas0npass en volg de instructies op het scherm.

Als je alles goed gedaan hebt is je Apple TV nu gejailbreaked. Dan moeten we nu alleen nog XBMC installeren. Sluit je Apple TV aan op je TV, zet hem aan en kijk bij de instellingen wat het IP adres van de Apple TV is.

Maak nu met SSH een verbinding met de Apple TV. In OS X gebruik je hiervoor het standaard aanwezige programma Terminal. Voor Windows is de makkelijkste optie het programma “Putty“.

In terminal verbind je als volgt:

ssh root@[ip-adres-apple-tb]

Het wachtwoord dat je nodig hebt is “alpine”

Bij Putty verbind je door de benodigde gegevens in te vullen in Putty.

Vervolgens voer je de drie onderstaande commando’s uit (copy paste mag hoor):

(bijgewerkt op 31-12-2011)

apt-get install wget

wget -O- http://apt.awkwardtv.org/awkwardtv.pub | apt-key add -

echo "deb http://apt.awkwardtv.org/ stable main" > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list

echo "deb http://mirrors.xbmc.org/apt/atv2 ./" > /etc/apt/sources.list.d/xbmc.list

apt-get update

apt-get install org.xbmc.xbmc-atv2

reboot

Je Apple TV herstart nu en XBMC is nu toegevoegd aan  het menu. Mocht de Apple TV niet herstarten dan moet je dat zelf even doen.

Met dank aan AppleTips.nl, Reblog van StorVision.nl.

 

30 gedachten over “XBMC MediaCenter installeren op een Apple TV 2 [Jailbreak]”

 1. Grappig te zien hoe populair xbmc eigenlijk is. Ik gebruik dit al zodra het jaren geleden beschikbaar was voor de (klassieke) xbox. En ik gebruik het nog steeds, ondanks dat ik eigenlijk ook alles met de Boxee Box kan afspelen. Blijft gewoon de beste media speler (software).

 2. @ECP: Zolang die te jailbreaken is wel. Óf hij te jailbreaken is weet ik niet, dat zou je even moeten google-len.

 3. Hoi,, ik krijg tijdens het invoeren bij Terminal de melding : nodename nor servname provided, or not know ik heb het 5x geprobeerd in te toetsen maar het lukt maar niet, iemand een oplossing? 🙂

 4. Hoi, Ik ben via Putty ingelogs als ssh root, maar kan hierna bij het password niets invullen. Blijft een groene cursor staan die geen enkele toest doet via mijn toetsenbord. Wat doe ik fout?

 5. Heb je al eens gewoon het wachtwoord ingevuld en op enter gedrukt? Het klopt dat je cursor niet verplaatst, maar je kunt het evengoed gewoon invullen 😉

 6. Bjorn, zoals eerder vermeld, Ik heb hem opnieuw gejailbreaked.. zie keurig het rode icoontje, maar blijf het probleem houden. Mijn huidige versie is 4.2.2….

 7. @wdewit ik mis even de link tussen je laatste 2 berichten..
  Het klopt dat je bij het intikken van het wachtwoord niets ziet veranderen. Gewoon stug doortiepen en op enter drukken.

 8. Bjorn, dat gaat dus niet. Krijg elke keer password denied? Wil je meekijken via een screensharing

 9. Verbind je wel met ssh root@[ip-adres-apple-tb] (gebruiker “root” dus)? Het wachtwoord is toch echt “alpine” tenzij je dat zelf gewijzigd hebt.

 10. Hi,

  Ik ben nieuw met Apple tv. Apple tv werkt nu bij mij met versie 4.4.4. Nu overweeg ik een nas aan te schaffen(geen idee welke, tips????) voor het streaken van muziek/films/foto’s. Begrijp ik het goed als ik mijn Apple tv jailbreak (zoals hierboven) aangegeven staat en software installeer XBMC ik via mijn Apple tv apparaat, dus via XBMC mijn netwerkserver kan benaderen en films/muziek/foto’s kan afspelen?

  Welke nas raden jullie dan aan en waar moet ik opletten bij de aanschaf?

  Alvast dank

 11. 4.4.4 is vooralsnog alleen tethered te jailbreaken. Dat is dus niet erg handig. Het klopt dat als je XBMC installeert je vervolgens een NAS kunt gebruiken om vanaf te streamen. Voor een wat uitgebreider aanschaf advies voor een NAS kun je beter even mailen. Daar leent deze plek zich niet echt voor.

 12. Met bovenstaande regels (update van 31-12-11) heb je dan de nieuwste versie ‘Eden’ erop staan? Zo niet, wat zou je dan moeten ingeven in Terminal?

 13. hi heb de appel tv ge jellbreak maar het wil mijn niet lukken met putty bij invoeren van password
  loopt mijn toetsenbord vast
  wie kan min helpen ???
  alvst bedankt

 14. @Henk, het is normaal dat je bij het intikken van het wachtwoord niets op het scherm ziet verschijnen. Gewoon stug doortiepen en daarna op enter.

 15. Hallo luitjes, alles loopt tot dusver op rolletjes totdat hij wilt installeren. Krijg dan de volgende melding Do you want to continue [Y/n]?
  reboot WARNING: The following packages cannot be authenticated!
  org.xbmc.xbmc-seatbeltunlock org.xbmc.xbmc-atv2
  Install these packages without verification [y/N]? y
  E: Some packages could not be authenticated.
  Kan iemand mij verder helpen??
  Alvast bedankt

 16. Ik vind het geweldig deze site compliment voor jullie inzet ,ik heb een synology ds211 een tv Philips 40pfl8664h_12_fus_nld via nas zichtbaar geen divx,mkv vob iso via een usb hd in de usb uitgang speelt het wel af, volgens philips een codec matroska,vraag is kan ik deze codec installeren op mijn nas of installeren xbmc of plex of serviio wie wil mij helpen

 17. Hallo allemaal,
  Ik heb heel vaak in terminal alles ingevoerd maar kreeg steeds de melding nodename nor servname provided! Ik heb het nog 20 keer geprobeerd en uiteindelijk lukte het toen moest ik het wachtwoord invoeren maar toen liep alles vast en kon ik niks meer intypen. Dus ik heb terminal weggeklikt en het opnieuw geopend maar nu staat er helemaal niets meer! Het lijkt nu heel erg op word of zoiets want ik kan alles intypen en op enter drukken maar er gebeurt niets.
  Hopelijk kan iemand me hier helpen.
  Alvast bedankt

 18. Ik krijg ook steeds na het invoeren (meerdere malen geprobeerd) van het wachtwoord “alpine” de melding “acces denied” wat nu te doen?

 19. Aan iedereen bij wie Alpine niet geaccepteerd wordt:
  Heb je wel de gebruikersnaam ingevuld?
  In terminal verbind je met
  ssh root@[ip-adres-apple-tb]
  In putty etc. zul je wel even user “root” moeten invullen.

  Zie ook http://bit.ly/yUxqK2
  (sorry kon het niet laten ;))

 20. Is er een ander programma dan xmbc voor apple tv 2 ? Het lukt niet om deze te installeren ik krijg de hele tijd de foutmelding sources not found

  Wie heeft er een oplossing. Jailbreak is gelukt nivo tv is gelukt en nu?

 21. Goedemiddag allen,

  Ik overweeg om een Apple TV aan te schaffen welke ik dus om direct vanaf mijn Synology 411 NAS de verschillende media te kunnen streamen moet jailbreaken.
  Hierna XBMC te installeren en dan de Apple tv gebruiken zoals hij eigenlijk van zichzelf al zou moeten werken. Wat ik mij af vraag is of de mogelijkheid blijft bestaan om de Aplle tv te bedienen met de Iphone of Ipad.

 22. Er wordt niets veranderd aan de Apple TV functies, dus die kun je gewoon met je iphone blijven bedienen. Voor XBMC heb je weer andere apps.

 23. Top alles leek vlekkenloos te verlopen maar nu lukt het instellen van Putty niet. Heb zoals het wordt omschreven de IP-adres van mijn Apple TV ingevuld krijg ik dit : ‘host does not exist’.
  Word helemaal gek snap ook niet waar het probleem vandaan komt. Iemand suggesties ?!

 24. Lo tenés que hacer de la siguiente manera: resp := UTL_HTTP.get_response(req); UTL_HTTP.read_text(resp, val); UTL_HTTP.end_response(resp); val_xml := xmltype(val); Es decir, utilizando la función xmltype. Una vez que lo tengas ahí dentro podés usar val_xml.extract para sacar los datos.Espero te sirva!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.